Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei achiziţionează o ambarcaţiune în valoare de 1 milion de euro

Ministerul Educaţiei achiziţionează o ambarcaţiune în valoare de 1 milion de euro

Ministerul Educaţiei achiziţionează o ambarcaţiune în valoare de 1 milion de euro
05 Dec 2008   •   11:37

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a achiziţionat o ambarcaţiune, proaspăt ancorată în portul Tulcea. Este vorba despre un laborator plutitor de geo-arheologie burduşit de aparatură de cercetare, destinat unui număr mic de iniţiaţi: masteranzii de la facultăţile de geografie şi istorie din Iaşi, care îşi doresc să studieze fundul mării, scrie Evenimentul Zilei de vineri. Şi întreţinerea necesită mii de lei ? 7000, numai rodajul. Se adaugă locul de parcare, combustibilul, asigurarea cazării şi drumului celor care îl vor folosi.
Ambarcaţiunea a costat un milion de euro, iar fondurile au fost alocate în perioada 2006-2008. Ministerul nu prea ştie ce a cumpărat sau de ce. ?Ambarcaţiunea nu a fost din bani de la noi. În 2006 a fost un concurs de proiecte şi a câştigat Platforma de formare şi cercetare interdisciplinară. Noi încă de atunci am început să alocăm bani pentru platformă, dar finanţarea noastră nu a fost pentru ambarcaţiune?, susţine Mihaela Suciu, purtător de cuvânt al MECT.
O contrazice coordonatorul proiectului, Gheorghe Romanescu, amuzat de declaraţie. ?Banii sunt de la minister, daţi pentru Platforma de cercetare. Iahtul a costat 140.000 de euro, iar toată aparatura care este foarte complexă, cu toate dotările - aparatură de analiză a apei, de măsurare a caracteristicilor solului - au ajuns până la un milion de euro. Iahtul a fost cumpărat de la firma Mano Marine din Italia, prin licitaţie publică. Aparatura a fost licitată din Olanda?, susţine profesorul ieşean.
Fostul ministru Cristian Adomniţei nu-şi aminteşte nici el de proiect. ?Este uman imposibil să-mi aduc aminte de un anumite proiect, din miile de obiective unde s-au dus bani de la minister. Se întâmplă multe în timpul mandatului unui ministru?, a declarat scurt Adomniţei. ?Nu cunosc. Există o comisie la nivel naţional care validează aceste proiecte de care nu ştie nici ministrul şi nici măcar secretarul de stat?, s-a disculpat şi Mihail Hărdău.
Evenimentul Zilei menţionează de asemenea că MECT intenţionează să achiziţioneze şi 54 de tractoare, cu fonduri de 1 milion de euro.
Foto: Evenimentul Zilei
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ambarcatiune Cristian Adomnitei
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close