Antena 3 CNN Actualitate Ministerul român de Externe, reacţie după explozia din Istanbul

Ministerul român de Externe, reacţie după explozia din Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, duminică seara, că până acum nu au fost identificaţi cetățeni români printre victimele exploziei din Istanbul.

Ministerul român de Externe, reacţie după explozia din Istanbul
Sursa foto: Burak Kara/Getty Images
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2022   •   18:46

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat după explozie și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii incidentului.

MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile locale au transmis reprezentanților consulari că nu au fost identificați cetățeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Reprezentanții Consulatului General al României la Istanbul continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune, conform competențelor legale și în funcție de solicitări.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular: +90 533 5420695.

O explozie a zguduit, duminică, centrul Istanbulului. Potrivit preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, sunt 6 morți, iar explozia ar putea fi un act de terorism.
 

×
Subiecte în articol: explozie Istanbul romani
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close