Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Bode: "Catastrofa din Turcia are dimensiuni apocaliptice" | "România este respectată prin profesionalismul salvatorilor"

Ministrul Bode: "Catastrofa din Turcia are dimensiuni apocaliptice" | "România este respectată prin profesionalismul salvatorilor"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că România demonstrează că este furnizor de protecţie civilă la nivel european prin participarea la misiunea internaţională de sprijin în Turcia. "Am trimis deja prima echipă de salvatori în zona afectată de această catastrofă", a spus Bode.

Ministrul Bode: "Catastrofa din Turcia are dimensiuni apocaliptice" | "România este respectată prin profesionalismul salvatorilor"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    06 Feb 2023   •   16:46

Potrivit acestuia, putem vorbi de dimensiuni apocaliptice în cazul dezastrului din Turcia.

"În această dimineață, România a răspuns solicitărilor venite prin mecanismul de protecție civilă european, fiind practic printre primele state care și-a oferit ajutorul. Așa cum știți, România a trimis deja către Turcia primii 60 de salvatori, 52 de colegi de la ISU, patru medici și asistente de la SMURD, doi coordonatori de la DSU, respectiv doi voluntari de la un ONG parteneri.

DSU a îmbarcat în cele trei aeronave peste şapte tone de materiale de prim ajutor. Sunt, de asemenea, și câini specializați în astfel de activități. 

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudinea de 7,8 în Turcia. Un nou seism de 7,5 grade a zguduit țara la mijlocul zilei | USGS estimează 10.000 de decese

În momentul în care o primă aeronavă se va întoarce în România, vor fi aduși în țară cei 10 români. Totodată, ne-am exprimat disponibilitatea și pentru alte state de a evacua cetățeni europeni, cetățeni străini aflați în zona respectivă, pe teritoriul Turciei", a declarat Lucian Bode.

Potrivit ministrului Bode, România este un furnizor de protecție civilă la nivel european.

"România este respectată prin profesionalismul salvatorilor la nivel european. Dacă va fi nevoie, România va suplimenta", a mai spus Bode.

Acesta a menţionat că toate cele trei aeronave care sunt cu echipamente deplasate în Turcia pot fi folosite pentru aducerea în România a cetățenilor care au nevoie de acest lucru.

Este catastrofă în Turcia după cutremurele devastatoare din ultimele ore

Oficial sunt anunţaţi peste 1.000 de morţi, dar numărul real al victimelor este mult mai mare. Ţara a fost lovită de două seisme foarte puternice, urmate de zeci de replici cu magnitudine peste 5. 

Locuitorii sunt în stare de şoc, iar bilanţul morţilor creşte de la un minut la altul.
 

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close