Antena 3 CNN Actualitate Ministrul delegat pentru Energie: JAF de proporţii descoperit la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare

Ministrul delegat pentru Energie: JAF de proporţii descoperit la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare

Ministrul delegat pentru Energie: JAF de proporţii descoperit la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    11 Mar 2013   •   18:55

La Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare s-a operat "un jaf de proporţii", susţine ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă. Ministrul a declarat că a descoperit o "lipsă totală de management" care menţine RAAN angrenată în contracte păguboase, relatează Mediafax.

"Un jaf de proporţii cum nu mi-am putut imagina.O lipsă totală de management, un management mediocru, un management care nu a dorit să pună această companie pe criterii de eficienţă", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Drobeta Turnu Severin, Constantin Niţă.

"Foarte multe cadre de conducere - 200 de cadre de conducere, 16 directori, salarii, nu vă spun, destul de bune. La o companie care este în pierdere, salariile ar fi trebuit să fie ajustate, şi nu să le ia întregi, mai ales echipa de conducere. Într-un cuvânt, lucrurile nu merg bine", a spus ministrul.

În scopul scăderii cheltuielilor la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Constantin Niţă a mai spus că se va rezilia contractul de pază pe care unitatea îl are cu firma deţinută de familia directorului Poliţiei Locale, Constantin Micşoniu, în valoare de un milion de euro pe an, urmând ca de paza Regiei să se ocupe angajaţii Regiei.
   
"Nu mai vorbim despre gestionarea intrărilor de cărbune, o vraişte totală. Secretarul de stat s-a plimbat săptămâna trecută prin mine, prin depozitul de cărbune. Nu l-a întrebat nimeni nimic şi plătim 160 de oameni de pază. Este de neacceptat un asemenea mod de a conduce o asemenea regie. De ce trebuie să facem pază pe 150 de oameni de la o societate, nu ştiu care... De ce nu o facem cu ai noştri, oamenii de acolo dacă tot vrem să-i disponibilizăm, de exemplu", a afirmat Niţă.

×
Subiecte în articol: Constantin Nita
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close