Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei pregăteşte noi schimbări. Elevii vor avea manuale virtuale şi reguli antiplagiat

Ministrul Educaţiei pregăteşte noi schimbări. Elevii vor avea manuale virtuale şi reguli antiplagiat

Ministrul Educaţiei pregăteşte noi schimbări. Elevii vor avea manuale virtuale şi reguli antiplagiat
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    24 Dec 2012   •   09:22

Chiar dacă e vacanţă, noul ministru al Educaţiei le pregăteşte schimbări elevilor şi părinţilor. Aceste schimbări nu se referă la clasa pregătitoare şi nici de examenele naţionale. De asemenea, clasa zero şi bacalaureatul rămân aceleaşi. În schimb, elevii vor avea manuale virtuale şi reguli stricte anti-plagiat.

"Din punct de vedere procedural, clasa pregătitoare pentru anul viitor este deja definită, metodologiile sunt clare, cladrul legal este clar", a spus noul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie.

Şi bacalaureatul rămâne la fel. Cât despre bacalaureatul profesional, doar Parlamentul va mai putea decide soarta lui, însă nu mai are când.
Noutăţile ministrului Pricopie vin în alt capitol. Cel al manualelor învechite.

"Nu spun că manualele viitorului apropiat vor fi manuale virtuale toate pentru că nu cred că ar fi corect, dar îndrăznesc să spun că manualele viitorului apropiat ar trebui să fie o combinaţie de manuale tipărite şi manuale electronice", a explicat Pricopie.

Noul ministru pune la cale şi un plan naţional împotriva plagiatului.

"Nu mi-e teamă, dar sunt preocupat de conceptul de plagiat. Dacă un elev nu învaţă că o lucrare trebuie să o facă el cu cuvintele lui şi să nu facă conspecte din alte lucrări sau să dea un print de pe internet, atunci constatăm că problema plagiatului pleacă din preuniversitar", susţine demnitarul

Remus Pricopie vrea să legifereze plagiatul şi pentru elevi, nu doar pentru universităţi. 




×
Subiecte în articol: Remus Pricopie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close