Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Florin Cîțu: ”Vești bune din economie! Nu cred că sunt multe țări care pot arăta o astfel de performanță!”

Ministrul Florin Cîțu: ”Vești bune din economie! Nu cred că sunt multe țări care pot arăta o astfel de performanță!”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, vine cu ”vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani”. Acesta susține că injecția de lichiditate în economie a funcționat perfect și trebuie continuată.

Ministrul Florin Cîțu: ”Vești bune din economie! Nu cred că sunt multe țări care pot arăta o astfel de performanță!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    08 Sep 2020   •   12:00

Vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani.

În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgență. Totuși, investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe țări care pot arata o astfel de performanță.

A doua veste bună, în iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de iulie 2019.

”Trebuie să continuăm!”

Această CREȘTERE a venitului NET de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale.

Pentru a menține ritmul și a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie că politica fiscala și monetară să lucreze împreună.

Spațiul fiscal este limitatat dar mai este loc de relaxare pe partea de politica monetară, atât la dobânzi cât și la rezerve minime obligatorii.

Injecția de lichiditate în economie de până acum a funcționat perfect. Trebuie să continuăm”, scrie Florin Cîțu pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close