Antena 3 CNN Actualitate Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cere medici şi medicamente de la Uniunea Europeană

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cere medici şi medicamente de la Uniunea Europeană

Ministerul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut ajutorul Uniunii Europene, după dezastrul din spitalele româneşti. Ministrul a cerut medici, dar şi medicamentul Tocilizumab.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cere medici şi medicamente de la Uniunea Europeană
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Alin Tarnovschi    |    20 Oct 2021   •   13:50

Ministrul a cerut ajutor într-o discuţie purtată cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Astfel, Cseke Attila a explicat comisarului european că România are nevoie de medici, dar şi de medicamentul Tocilizumab, folosit în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19.

"Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a avut astăzi, 21 octombrie 2021, o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient.

Cseke Attila a solicitat sprjin comisarului european pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19 și pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie. 

De altfel, ministrul interimar al Sănătății a avut în după-amiaza de ieri o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că  analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României", se arată într-o informare oficială.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close