Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Lucian Bode, prima reacţie în cazul extrădării fostului deputat Cristian Rizea

Ministrul Lucian Bode, prima reacţie în cazul extrădării fostului deputat Cristian Rizea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat vineri despre fugarul Cristian Rizea că s-a așteptat decizia autorităților din Republica Moldova, care a venit ieri, de a fi predat autorităților române.

Ministrul Lucian Bode, prima reacţie în cazul extrădării fostului deputat Cristian Rizea
Sursa foto: Hepta
de Ştefan Petrică    |    28 Apr 2023   •   16:37

Ministrul Bode a explicat că în conformitate cu competențele structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cetățeanul Cristian Rizea a fost identificat în Republica Moldova.

”Conform competențelor pe care structurile MAI le au, cetățeanul la care faceți referire a fost identificat pe teritoriul Republicii Moldova.

Aceasta a fost obligația structurilor noastre. Am realizat acest lucru și am așteptat decizia autorităților din Republica Moldova, decizie care a venit ieri, ne-a comunicat intenția lor de a-l preda către autoritățile române structurile MAI, prin Poliția de Frontieră și prin Poliția Română au procedat la preluarea acestui cetățean și transferul lui către o unitate de penitenciar.

Alte obligații și alte responsabilități nu aveam, acestea sunt obligațiile legale de care noi ne-am achitat”, a declarat Lucian Bode. 

Citește și: Cristian Rizea a fost cazat la penitenciarul Rahova: "Nu vă gândiţi ce e în spatele meu? Mânca-v-aş gura voastră!"

Ministrul de Interne a spus că nu știe datele exacte, pe ore, dar cert este că, în momentul în care au fost solicitați, la Albiţa, au procedat imediat la preluarea lui, transferul lui către unitatea de penitenciar și misiunea s-a încheiat.

Fostul deputat Cristian Rizea - dat în urmărire internațională de autoritățile române în urma unei condamnări la patru ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani și a fost îndepărtat sub escortă, anunță joi Inspectoratul General pentru Migrație de la Chișinău.

Rizea a fost preluat joi seară, de polițiștii români pentru a fi încarcerat. viewscnt

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close