Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii aduce veștile sfârșitului de an. Olguța Vasilescu: Pensiile vor crește în 2018. Cine sunt bugetarii care vor avea salarii tăiate

Ministrul Muncii aduce veștile sfârșitului de an. Olguța Vasilescu: Pensiile vor crește în 2018. Cine sunt bugetarii care vor avea salarii tăiate

Ministrul Muncii aduce veștile sfârșitului de an. Olguța Vasilescu: Pensiile vor crește în 2018. Cine sunt bugetarii care vor avea salarii tăiate
de M.Z.    |    31 Dec 2017   •   19:18

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, aduce veștile sfârșitului de an: pensiile vor crește și în 2018, la fel ca și salariile. 

Însă, excepție vor face persoanele cu pensii speciale care vor trebui să renunțe la una din pensii. 

Surprize neplăcute vor fi și pentru unii bugetari ale căror salarii vor scădea chiar de la începutul anului viitor, a declarat Olguța Vasilescu, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

 

Ce se întâmplă cu cei care au pensii speciale?

”Pensiile cresc anul viitor, cum au crescut și anul acesta. Anul viitor avem în plan și adoptarea legii pensiilor care a suferit o amânare anul acesta.

Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele. Cei care sunt în această situație vor trebuie să opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare.

Punctul de pensie va crește la 1.100 de lei și este prognozat ca până în 2020, punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei.

Vom reduce automat din deficitul pe care îl avem la sistemul de pensii și asta ne va ajuta”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Vasilescu: O parte din bugetari vor avea salarii scăzute

”Am spus că la o mică parte din bugetari vor scădea salariile. Sunt, în general, cei cu funcții de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru că sindicatele au negociat bine. Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar că nu putea să continue așa.

Abia în 2022, sistemul va fi complet echilibrat și toți vor avea salarii egale pentru muncă egală.

Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat nu scade salariile.

Dar salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă. Nu au nicio legătură cu transferul contribuțiilor dintr-o parte în alta”, a declarat Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii: Am avut proteste din prima săptămână de guvernare

”Cred că suntem singurul guvern care nu a avut nici măcar o săptămână de miere, nu o lună. Am avut demonstrații din prima săptămână de guvernare.

Opoziția este foarte agresivă în Parlament, dar noi trebuie să ne ducem la bun sfârșit ce avem în programul de guvernare.

Vasilescu: Premierului Tudose i s-a dat o foarte mare libertate 

”I s-a dat o foarte mare libertate premierului în ce privește aplicarea programului de guvernare și a politicilor publice, ceea ce este foarte bine până la urmă.

Eu nu țintesc șefia PSD și nici locul de prim-ministru”, a răspuns Olguța Vasilescu, întrebată dacă i-ar lua locul șefului PSd, Liviu Dragnea.

Olguța Vasilescu: Avem un spital municipal nou

”În Craiova, avem un spital municipal nou, a costat 8 milioane euro, construcția lui a durat un an. Mai mult a durat până am luat aprobări”, a spus fostul primar al Craiovei.

Peste 100.000 de turiști străini în Craiova, anul trecut

Majoritatea clădirilor din centrul vechi au fost renovate.

Anul trecut în Craiova au venit 100.000 de turiști străini.

×
Parteneri
Gata cu amenzile! Apelul celui mai cunoscut polițist român de pe TikTok
x close