Antena 3 Actualitate Ministrul Nelu Tătaru, anunț despre noi restricții: "O să fim nevoiți să aplicăm noi măsuri"

Ministrul Nelu Tătaru, anunț despre noi restricții: "O să fim nevoiți să aplicăm noi măsuri"

de Laura Dinu    |    22 Iun 2020   •   13:10
Ministrul Nelu Tătaru, anunț despre noi restricții: "O să fim nevoiți să aplicăm noi măsuri"
Sursa foto: Hepta

De numărul cazurilor noi de îmbolnăvire ar putea depinde introducere unor noi măsuri de restricție. Media zilnică a noilor cazuri de coronavirus a fost, săptămâna trecută, de peste 300.

Ministrul Sănătății a avertizat că, în anumite zone focar, ar putea fi introduse noi restricții. 

Avem o creștere și o transmitere comunitară. Transmiterea comunitară nu o putem opri sau nu o putem limita decât respectând regulile de distanțare fizică, portul măștii în spații închise, în transportul în comun, evitarea locurilor aglomerate și regulile de igienă. În condițiile în care transmiterea comunitară va deveni accentuată o să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții pe anumite focare”, a declarat Nelu Tătaru. 

Acesta a declarat că toate cazurile confirmate au parte de o anchetă epidemiologică, ce duce la izolarea tuturor contacților direcți. 

”Fiecare caz în parte are o anchetă epidemiologică, ancheta epidemiologică ducând la tot ce înseamnă contact direct și izolând la domiciliu pe toți cei care au fost contacți direcți!”, a adăugat ministrul. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close