Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii, certat în public de colegii de coaliţie. Tăierea finanţării spitalelor private, criticată de Dragnea

Ministrul Sănătăţii, certat în public de colegii de coaliţie. Tăierea finanţării spitalelor private, criticată de Dragnea

Ministrul Sănătăţii, certat în public de colegii de coaliţie. Tăierea finanţării spitalelor private, criticată de Dragnea
de O.P.    |    15 Ian 2013   •   05:57

 Decizia ministrului sănătăţii de tăia finanţarea spitalelor private stârneşte foarte multe controverse.  Vicepremierul Liviu Dragnea l-a criticat public pe Eugen Nicolaescu, spunând că măsura nu este una inspirată şi nu s-a discutat în nicio şedinţă de guvern.

Şi Opoziţia l-a atacat pe ministrul sănătăţii. Vasile Blaga spune că drepturile pacienţilor vor fi încălcate dacă vor fi tăiate fondurile spitalelor private de la 1 martie.

 Ministrul Sănătăţii susţine că decizia de a tăia banii pentru spitalele private are legătură cu interesele ascunse ale celor care decontează bani de la CNAS.

 "În măsura în care o asemenea restricţionare va intra în vigoare începand cu data de 1 Martie 2013, este important ca aceasta să se aplice unitar, fără nicio excepţie, către toate unităţile private cu paturi, spune Mihai Marcu, Preşedinte MedLife.

Decizia a fost criticată atât de colegii de guvernare, cât şi de Opoziţie.

"În general, lumea critică când nu este bine informată. Când vor înţelege care sunt măsurile în coerenţă, care au ca scop tocmai îmbunătăţirea serviciilor medicale, sigur nu vor mai avea nicio reţinere". sursa: pesurse.ro

Fondurile alocate spitalelor private vor fi folosite pentru tratamentul pacienţilor din secţiile de terapie intensivă din spitalele de stat, spune subsecretarul de stat Raed Arafat.

Cei care au de suferit sunt bolnavii care vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru serviciile medicale din sistemul privat.

Fondurile CNAS pentru spitalele private vor fi sistate începând cu 1 martie. În acest fel, spitalele publice vor beneficia de un buget cu aproximativ 10% mai mare.



×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close