Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii este cercetat de procurorii DNA. Vasile Cepoi şi-ar putea pierde poziţia din Guvern. Vezi reacţia demnitarului

Ministrul Sănătăţii este cercetat de procurorii DNA. Vasile Cepoi şi-ar putea pierde poziţia din Guvern. Vezi reacţia demnitarului

Ministrul Sănătăţii este cercetat de procurorii DNA. Vasile Cepoi şi-ar putea pierde poziţia din Guvern. Vezi reacţia demnitarului
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Sep 2012   •   11:41

Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, este acuzat de conflict de interese. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat în această dimineaţă Direcţia Naţională Anticorupţie pentru cercetarea lui Cepoi în legătură cu atribuirea aparent ilegală a unui contract pe vremea în care încă era şef al DSP Iaşi. Dosarul a fost înregistrat şi urmează ca procurorii DNA să demareze ancheta.

UPDATE
- Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, consideră că ministrul Sănătăţii nu se află în conflict de interese, având în vedere că în toate documentele depuse la dosar de Vasile Cepoi când a început proiectul era precizată funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

UPDATE
-Ministrul Vasile Cepoi a declarat că, înainte de a intra în proiect, a consultat juriştii, care i-au spus că nu e conflict de interese. Ministrul a precizat că atitudinea ANI este neetică şi că îşi rezervă dreptul de a acţiona instituţia în instanţă pentru afectarea imaginii sale publice.

"Eu, înainte de a intra în proiect, am consultat legea şi juriştii. Aceştia mi-au spus că nu este conflict de interese, fapt care s-a dovedit prin faptul că organismele care se ocupă de implementarea proiectului nu mi-au sesizat nicio neregulă. Am făcut publice datele privind acest proiect încă din luna februarie, cu toate detaliile aferente", a spus ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, citat de Mediafax.

UPDATE:
Ministrul Sănătăţii îşi va pierde poziţia de ministru dacă se va ajunge la o decizie definitivă care să confirme acuzaţiile, transmit reprezentaţii Guvernului.

"Guvernul a luat act de existenţa acţiunii ANI în ceea ce îl priveşte pe ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Acuzaţiile sunt grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României", transmite Executivul.

Ce acuzaţii i se aduc lui Cepoi

În 2010, în calitate de director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi s-a angajat partener în cadrul proiectului "Calitate şi performanţă în sistemul sănătăţii publice din România" care urma să fie finanţat de Uniunea Europeană prin programul POSDRU. Lucru care s-a şi întâmplat.

În acel parteneriat, mai existau firmele şi ONG-urile următoare: Fundaţia Amfiteatru, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi, S.C. Info Educaţia S.R.L. 

Atât Vasile Cepoi cât şi soţia dânsului au obţinut timp de doi ani venituri în valoare de 42.000 euro de la celelalte trei partenere ale proiectului şi anume Fundaţia Amfiteatru, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi si S.C. Info Educaţia.

Mai mult, în cadrul proiectului, Vasile Cepoi a deţinut calităţile de: manager de proiect în 2010, director de proiect pentru activităţile editoriale şi de cercetare 2011, trainer audit calitate până în 2012, când a fost numit ministru al Sănătăţii.






×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close