Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii, explicaţii în dilema cutiei de pizza. Drumul flacoanelor către centrele de vaccinare

Ministerul Sănătăţii, explicaţii în dilema cutiei de pizza. Drumul flacoanelor către centrele de vaccinare

Ministerul Sănătății a explicat joi, pe pagina de Facebook a instituției, cum ajunge un vaccin din cele 7 centrele regionale din țară la oamenii care au nevoie de ele.

Ministerul Sănătăţii, explicaţii în dilema cutiei de pizza. Drumul flacoanelor către centrele de vaccinare
Sursa foto: Facebook Ministerul Sănătăţii
de Claudia Popovici    |    07 Ian 2021   •   17:45

Ministerul Sănătății a reacționat joi, după cazul de la spitalul din Slobozia, unde vaccintul anti-Covid-19 a fost livrat în cutii de pizza. Pe pagina de Facebook a instituţiei, ministerul sănătăţii a oferit explicaţii referitoare la modul în care este transportat vaccinul acolo unde este nevoie, subiliind că viteza şi soluţiile rapide sunt esenţiale.

"Vaccinurile pleacă din centrele regionale în transporturi mari și ajung la Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ. Ca să ne asigurăm cu nu irosim niciun vaccin, trebuie să ducem la centrele de vaccinare exact cât este nevoie.

Separăm vaccinurile în cutiile mici care sunt puse la rândul lor în camere frigorifice, păstrând temperatura optimă de 2-8°, până la 5 zile”, au scris reprezentanții ministerului în postarea de pe Facebook.

Referitor la cazul de la Slobozia, unde vaccinurile au fost livrate în cutii de pizza, ministerul sănătăţii a precizat că pledează vinovaţi pentru viteză şi soluţii rapide.

"Cutiile sunt curate şi noi. Și, da, pledăm vinovați: pentru viteză și concentrați fiind pe soluții rapide, sigure și eficiente, la fel ca și colegii din alte țări, am deturnat câteva cutii din drumul lor spre producătorii de pizza.

Promitem că vom râde și noi pe tema asta la finalul campaniei de vaccinare, când vom reveni împreună la normalitate”, a mai spus Ministerul Sănătăţii în postarea de pe Facebook.

Vaccinul anti-COVID a fost distribuit în spitale în cutii de pizza

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a fost întrebat în conferința de presă susținută marți despre acest caz și a încercat să explice că este doar o modalitate în care sunt separate dozele din pachetele inițiale. 

"Ele nu sunt transportate direct în cutii de carton, ci în cutii frigorifice (...) iar acest lucru se poate verifica oricând, pentru că este de datoria noastră de a asigura condițiile lanțului de frig. 

E mai puțin important că acel ambalaj provine din altă sursă. Este nerelevant din punctul meu de vedere." a mai spus acesta

 

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close