Antena 3 CNN Actualitate Minsitrul Sănătății, declarații de ultimă oră privind vaccinarea copiilor: ”Lucrurile se desfășoară absolut perfect”

Minsitrul Sănătății, declarații de ultimă oră privind vaccinarea copiilor: ”Lucrurile se desfășoară absolut perfect”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut declarații de ultimă oră cu privire la vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

Minsitrul Sănătății, declarații de ultimă oră privind vaccinarea copiilor: ”Lucrurile se desfășoară absolut perfect”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    29 Ian 2022   •   11:24

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat sâmbătă Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor din București.

”Eram dornic să ajung într-un centru în care a început campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Văd că lucrurile se desfășoară absolut perfect. E important, pentru că o organizare de bună calitate le dă încredere părinților și cred că dă și un pic de relaxare copiilor, pentru că, de obicei, teama cea mai mare este teama de ac și e bine să existe o bună organizare și empatie.

În ceea ce privește vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani deja sunt câteva mii de copii din toată țara vaccinați. Aici s-au vaccinat cred că în jur de 200 de copii sau peste 200 de copii, deci e clar că lucrurile sunt favorabile.

Sfatul meu personal, ca medic, nu ca ministru al Sănătății neapărat, este să vină părinții să se informeze, este lucrul cel mai important, să vină să facă lucrurile astea în cunoștință de cauză, nu pentru că au auzit, ci pentru că s-au informat.

Noi am făcut un material extrem de concludent la Ministerul Sănătății, cu informații legate de vaccinarea copiilor, cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Este un material făcut de profesioniști în sănătate, de pediatri care îngrijesc copii infectați cu COVID, știu exact toate particularitățile acestor copii și prima recomandare este pentru copiii care au afecțiuni cronice, pentru că au și un risc de a face forme care pot duce la anumite complicații și, bineînțeles, toți ceilalți părinți care doresc să facă acest lucru.

Mă bucur că și la nivelul CNCAV s-a luat această decizie de a schimba strategia campaniei de vaccinare cu încercarea de a ajunge la categoriile vulnerabile. (...) Era bine ca acest lucru să se întâmple cu mai mult timp în urmă, dar e bine că se întâmplă și acum. Important este să trecem de acest val, care cred eu că va fi ultimul important din punct de vedere al sănătății publice”, a declarat Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila vaccinarea copiilor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close