Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Stroe: Situaţia de la CCR se poate răsturna. Sunt modificări majore în listele electorale permanente

Ministrul Stroe: Situaţia de la CCR se poate răsturna. Sunt modificări majore în listele electorale permanente

Ministrul Stroe: Situaţia de la CCR se poate răsturna. Sunt modificări majore în listele electorale permanente
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Aug 2012   •   11:26

Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, duminică, faptul că sunt modificări majore în listele electorale permanente şi acestea ar putea ''răsturna'' situaţia de la Curtea Constituţională. Declaraţia demnitarului vine după ce au fost primite toate datele cerute administraţiilor locale. 

Potrivit acestuia, va fi analizată situaţia cetăţenilor care nu au acte de identitate şi se află pe listele electorale.

''Vom analiza această situaţie. N-aş vrea să intru în amănunte pentru că nu am toate detaliile, dar e o categorie importantă de oameni ale căror acte de identitate sunt expirate nu de o lună-două, ci de ani de zile - 2 ani, 7 ani, 10 ani. Cu cei decedaţi situaţia e mai clară, pentru că se poate verifica şi confrunta şi cu Casa de Pensii, şi cu Casa de Asigurări şi mai sunt cei de afară'', a spus Radu Stroe, potrivit Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă vor exista modificări majore, ministrul delegat pentru Administraţie a răspuns afirmativ, în opinia sa rezultatele fiind de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională.

La ministerul de interne, s-a lucrat non-stop. A fost prezent şi ministrul de Interne Mircea Duşa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa a anunţat, sâmbătă, la finalul unei şedinţe cu conducerea MAI în care s-a discutat despre stadiul privind reactualizarea listelor permanente, că datele finale vor fi comunicate luni, când vor fi centralizate informaţiile din teritoriu şi, tot luni, Comisia Naţională de Recensământ va valida rezultatele provizorii.

"Până luni o să trimit, aşa cum e termenul prevăzut în radiograma judeţelor, toate informaţiile legate de acele operaţiuni care trebuiau să le realizeze în listele electorale până pe data de 10 iulie, aşa cum a cerut Curtea Constituţională", a precizat Mircea Duşa.

El a subliniat că toate datele vor fi oferite luni, la finalul raportărilor din judeţe şi ale instituţiilor abilitate.

Pe 14 august,  Curtea Constituţională a admis solicitarea formulată de preşedintele suspendat Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.

Anterior, CC dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Ministrul de Interne, Mircea Duşa, nu a dorit să comenteze declaraţiile ministrului Radu Stroe referitoare la modificările din listele electorale şi a spus că situaţia din listele va fi prezentată public luni.
×

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Horoscop 30 mai 2023. Racii merg pe instinct, Berbecii trec printr-un test
x close