Antena 3 CNN Actualitate Minunile au formă şi culoare. Faceţi cunoştinţă cu Costel, un tânăr pasionat de desen şi design vestimentar

Minunile au formă şi culoare. Faceţi cunoştinţă cu Costel, un tânăr pasionat de desen şi design vestimentar

Minunile au formă şi culoare. Faceţi cunoştinţă cu Costel, un tânăr pasionat de desen şi design vestimentar
03 Mai 2013   •   23:54

Prima dată a fost o linie, trasată altfel. Apoi o culoare, intensă şi plină de viaţă. Cea pe care a primit-o ca să îi fie mamă a simţit talentul din palmele lui şi l-a încurajat. Abandonat de tată după ce mama biologică a murit la naştere, Costel şi-a găsit liniştea în desen. Prin el vrea să arate lumii trăirile din spatele ochilor. În Săptămâna Patimilor, vi-i aducem mai aproape pe cei care au dat o lecţie destinului.

Câteva minute de inspiraţie şi o schiţă gata de trecut prin maşina de cusut. Tot ce a desenat până acum a luat formă în propriile mâini, ca la orice designer la început de drum. O bucată de material, un ac, o aţă şi desenul prinde viaţă.

Desen artistic, pictură sau design vestimentar? Greu de spus ce îi iese mai bine. A trecut de la creion la acuarelă, iar natura moartă s-a transformat, pas cu pas, în creaţiile care aşteaptă să ajungă pe podium.

Dosare ticsite de schiţe şi de picturi stau teanc în sufrageria mamei. A vrut camera cea mai spaţioasă din casă şi...a primit-o. Un loc numai al lui, aşa cum nu ar fi putut să aibă niciodată în casa de copii. De acolo de unde Elena l-a luat când nici nu împlinise 4 ani. A fost singurul copil şi cel mai mic dintre cei opt fraţi, abandonat de un tată prea îndurerat de moartea mamei.
 
Mama l-a înţeles de mic şi tot ea l-a încurajat să facă din artă o profesie. Costel e elev în clasa a IX-a, la Liceul de Artă Dinu Lipatti din Piteşti, iar de curând a avut şi prima prezentare de modă.

Aşa se face că trei dintre creaţiile născute din maşina de cusut cât o jucărie şi-au făcut loc printre flori şi opere de artă.

Ştie că visul lui are nevoie de timp şi de muncă, dar şi de un gram de noroc. A bătut la fiecare uşă şi nu puţine au rămas închise. Nimic nu îl împiedică să meargă înainte, departe de familia care l-a dat la o parte.

Sursa: Copiii sunt minunea - o campanie marca Observator.

×
Subiecte în articol: Observator
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close