Antena 3 CNN Actualitate Mioara Roman i-a picat cu tronc lui Muammar Gaddafi. "Îmi făcea semne de îmi era jenă"

Mioara Roman i-a picat cu tronc lui Muammar Gaddafi. "Îmi făcea semne de îmi era jenă"

Mioara Roman i-a picat cu tronc lui Muammar Gaddafi. "Îmi făcea semne de îmi era jenă"
Sursa foto: Foto: sweep.ro
de O.P.    |    21 Oct 2011   •   15:24

Mioara Roman, fosta soţie a premierului Petre Roman, a fost curtată de Muamar Gaddafi în anii 70, pe vremea când era o tânără jurnalistă de succes şi l-a însoţit pe Ceauşescu într-o vizită în Libia.

Impresionat de frumuseţea Mioarei Roman, Gaddafi i-a făcut semne de care doamna Roman s-a ruşinat. Dar i-a şi acordat un interviu în exclusivitate.

"În anul 1971 l-am însoţit pe Nicolae Ceausescu într-o vizită oficială în Libia. Gaddafi avea pe vremea aceea 27 de ani, iar eu 28. Când ne-am întâlnit el mi s-a adresat în limba engeză, iar eu i-am răspuns în arabă. A fost impresionat că ştiu limba arabă şi m-a simpatizat pe loc. În timpul conferinţei de presă, el îmi făcea semne iar mie îmi era jenă de Ceauşescu. Tot atunci o  americancă i-a cerut să-i acorde un interviu, iar el iniţial a spus că nu ştie limba engleză, şi pentru că ziarista a insistat, el i-a răspuns într-o engleză impecabilă că nu îi acordă nici un interviu ei, pentru că este urâtă şi antipatică şi că singurul interviu mi-l va acorda mie, pentru că sunt frumoasă şi ştiu limba arabă.

 


Moartea lui Gaddafi intră în tiparul vieţii sale, potrivit declaraţiilor Mioarei Roman, care spune că fostul lider libian şi-a trăit întotdeauna cu multă intensitate viaţa.

"Din păcate, Gaddafi a murit aşa cum a trăit, in extremis. Să nu uităm că el, la 27 de ani, a dat jos un rege, a făcut Revoluţia verde şi a obţinut indepedenţa Libiei. Dar a fi dictator mulţi ani, peste 40 în cazul lui, te face să ajungi în situaţii fatale. Din punctul de vedere al arabilor, el a păstrat ideea în care a crezut şi a luptat până la capăt, dar acest lucru nu este bine, eroul naţional a devenit astfel un dictator. Violenţa in extremis, până la ultima clipă, duce la moarte violentă. A murit aşa cum a trăit, in extremis", a conchis Mioara Roman.

Obsesia lui Gaddafi pentru Condoleeza Rice:

Gadafi făcuse o obsesie şi pentru Condoleeza Rice, fosta şefă a diplomaţiei americane, pe care o numea prinţesa mea africană. În memoriile scrise despre anii petrecuţi la Casa Albă şi la washington, Condoleeza Ruice dezvăluie că nu o dată s-a folosit de pasiunea pe care o avea Gadafi pentru ea în negocierile importante pe care guvernul american le avea cu Libia.

Intr-un fragment din cartea "No Higher Honor", care urmeaza sa apara pe 1 noiembrie in SUA, Condoleeza scria: "Într-o vizită în Libia, "Fratele lider" a insistat să mă alătur la cină, în bucătăria lui privată. Cina NU figura pe agenda oficială. La sfârşitul cinei, Gaddafi mi-a spus că a făcut o casetă video pentru mine. S-a dovedit a fi o colecţie de fotografii destul de inocente în care apăream alături de alţi lideri ai lumii. Colajul de fotografii avea pe fundal o melodie scrisă special pentru mine de către un compozitor libian şi se numeşte "Floarea neagră de la Casa Albă". A fost ciudat, dar macar nu a fost vulgar".

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Mioara Roman
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close