Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Nu ştiu dacă am fost vreodată în viaţa mea mai aproape de moarte ca în seara asta

Mircea Badea: Nu ştiu dacă am fost vreodată în viaţa mea mai aproape de moarte ca în seara asta

Mircea Badea: Nu ştiu dacă am fost vreodată în viaţa mea mai aproape de moarte ca în seara asta
de M.C.    |    12 Feb 2014   •   00:06
Mircea Badea a vorbit, marţi, în cadrul emisiunii "În gura presei", despre justiţia din România, mai exact motivarea instanţei în cazul unuia dintre dosarele în care realizatorul Antena 3 a fost parte.

"Am primit motivarea onoratei instanţei Avrămescu Monica. O să vă citesc un pasaj, nu ştiu să-l caracterizez. Nu ştiu dacă am fost vreodată în viaţa mea mai aproape de moarte ca în seara asta...Este pe viaţă şi pe moarte, pe moartea mea în seara asta. Am scăpat ca prin urechile acului, poate mor în direct" a spus Mircea Badea.
 
Redăm mai jos un fragment din motivarea instanţei:

"Instanţa consideră că afirmaţia litigioasă legată de avansare reclamantului la gradul de locotenent-colonel reprezintă o declaraţie factuală, pârâtul având obligaţia de a furniza un temei care să poată fi considerat proporţional cu natura şi cu forţa afirmaţiei. În speţă, chiar dacă pârâtul nu a formulat apărări, instanţa constată că la data difuzării emisiunii din 22.06.2012 exista  confirmarea MAPN privind gradul de locotonent-colonel în rezervă, adresa fiind prezentată în emisiune. Prin urmare, pârâtul avea motive să creadă în veridicitatea informaţiei transmise, la baza comentariilor sale stând verificări ce pot fi considerate rezonabile (adresa trimisă de MAPN) astfel că instanţa nu este convinsă că pârâtul a acţionat cu rea-credinţă....Potrivit răspunsului trimis de MAPN ca reacţie la petiţia reclamantului, acestuia i se aduce ordinul prin care i s-a acordat gradul de lt.col în rezervă i-a fost retras...Cu totul alta este opinia instanţei cu privire la intervenţia pârâtului în emisiunea "Sinteza Zilei...reclamantul prezentase în media documente suficiente pentru a demonstra că informaţia nu este corectă şi cu toate acestea pârâtul a continuat să o susţină" se arată în motivarea primită de Mircea Badea.
 
"Ce legătură are reaua-credinţă, roz-credinţa, aşa si aşa-credinţa, cu un act al Ministerului Apărării Naţionale?...Sunt mai multe fracturi de ordin logic...presupunând că el n-a fost niciodată colonel, de unde deduce onorata instanţă despre cine este vorba? Cine e Băselu? Băselu e Băsescu? Nu poţi să faci presupuneri când eşti instanţă, trebuie să administrezi probe" a concluzionat Mircea Badea.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "În gura presei" cu Mircea Badea.

 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close