Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea şi Carmen Brumă au învins MAFIA "hingherilor" de maşini. Ridicările în sectorul 6 sunt ILEGALE

Mircea Badea şi Carmen Brumă au învins MAFIA "hingherilor" de maşini. Ridicările în sectorul 6 sunt ILEGALE

Mircea Badea şi Carmen Brumă au învins MAFIA "hingherilor" de maşini. Ridicările în sectorul 6 sunt ILEGALE
de Cornel Preda    |    29 Noi 2014   •   08:36
SCA Piperea și Asociații, prin avocații Gheorghe Piperea și Alexandru Rățoi, ca firmă reprezentantă a reclamanților Mircea Badea și Carmen Brumă, a obținut o nouă victorie împotriva ”hingherilor” de mașini. Noutatea însă este că, prin această victorie în procesul cu Consiliul Local al Sectorului 6 București și Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6, SCA Piperea și Asociații nu a obținut doar restituirea sumelor achitate de șoferii prejudiciați de abuzurile firmelor de ridicări de mașini, ci a obținut anularea procedurii de ridicare, transport și eliberare a vehiculelor cu efect general. Și nu doar între părțile litigante.

"Anularea acestei proceduri produce efecte generale în sectorul 6, iar niciun vehicul parcat neregulamentar în acest sector nu va mai putea fi ridicat în baza acestei proceduri. Unica sancțiune care va putea fi aplicată șoferilor care parchează neregulamentar în sectorul 6 este amenda contravențională, conform dispozițiilor codului rutier", se arată în comunicatul SCA Piperea și Asociații, remis Antena3.ro.

CITIȚI AICI COMUNICATUL INTEGRAL al SCA Piperea și Asociații.

Conform soluției adoptate în data de 28 noiembrie 2014, DGPLS 6 Bucureşti a fost obligată și la restituirea către reclamanţi a sumei de 677,32 lei.




VEDEȚI AICI INFORMAȚIILE COMPLETE DESPRE DOSAR.


Cele mai mari tarife din București
Activitatea de ridicări de mașini se desfășoară în Sectorul 6 cu ajutorul firmel SC Ilcor Auto Eco SRL, în baza unui contract semnat în ianuarie 2009 de fostul primar democrat-liberal Cristian Poteraș. În 2010, firma Ilcor a câștigat prin licitație un nou contract, de această dată până în 2020, prin care a primit 4 milioane de euro pentru a presta serviciul de ridicare a mașinilor parcate ilegal. Până să câștige acest contract, firma Ilcor, renumită pentru cel mai mare tarif din București şi pentru faptul că ridica în medie o maşină pe oră, a reușit, conform datelor de pe Ministerul Finanțelor Publice, să aibă o evoluţie financiară spectaculoasă. De la o cifră de afaceri de 951.000 de lei şi profit net de 174.000 de lei în primul an de activitate la afaceri de peste 7 milioane de lei şi câştiguri nete de 1,44 milioane de lei în anul 2009.

VEDEȚI AICI LISTA CU TARIFELE PRACTICATE ÎN SECTORUL 6, care porneau de la 600 lei (+400 lei/zi pentru depozitare), pentru o mașină mică, și ajungeau până la 3100 lei (+2000 lei/zi pentru depozitare) în cazul mașinilor cu masa peste 3500 kg.


Legături cu lumea politică și interlopă
Firma Ilcor Auto Eco a fost înfiinţată în toamna lui 2008 de doi oameni de afaceri din sectorul 6 - Ilie Potecaru şi Ion Cornel Petruţ - și pasată apoi altor doi acţionari: Marin Alexandru Lazăr şi Vasilica Vieru. În acest timp, administratorul firmei este soţul doamnei Vieru, Viorel Victor Vieru, această familie fiind specializată în afaceri cu aur și amanet.

O anchetă publicată pe caplimpede.ro arăta în octombrie 2012 că Ion Cornel Petruț este ginerele lui Dincă Gheorghe, despre care se spune că ar controla lumea interlopă din sectorul 6, după căderea clanului Cămătaru. De partea cealaltă, Ilie Potecaru a candidat din partea PPDD pentru un post de deputat în 2012 și deține restaurantul ”Bârlogul Lupilor”, unde primarul Poteraș organiza mese pentru pensionari. Consilier juridic la firma Ilcor este un alt fost candidat PPDD, pentru funcția de primar al sectorului 6, Eftimie Cristinel, fost șef al Poliției Sector 6 și ulterior consilier local din partea PPDD.

Nici liberalul Rareș Mănescu, actualul primar al Sectorului 6, nu a stopat activitatea firmei Ilcor, acesta cerând însă firmei de specialitate ca mașinile din cartierele Drumul Taberei și Militari să fie temporar "iertate", după ce numărul locurilor de parcare a scăzut semnificativ ca urmare a lucrărilor la Magistrala 5 de metrou.


Detalii despre întreaga încrengătură politică și interlopă de la nivelul firmei SC Ilcor Auto Eco SRL puteți citi AICI și AICI.


Firma Ilcor acționa în baza HOTĂRÂRII CONSILIULUI LOCAL SECTOR 6 nr.4/28.01.2010 privind blocarea/ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor/remorcilor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice din Sectorul 6 precum şi pe domeniul public şi privat de pe raza teritorială a Sectorului 6. Adică acel act administrativ, Anexa nr.2, care a fost anulat ieri prin hotărâre Tribunalului București. (click pentru a citi textul Anexei).

În martie 2012, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a pus în funcțiune un site specializat, www.politia6.ro, unde sunt publicate planşele fotografice în urma cărora se emit dispoziţiile de ridicare ale autovehiculelor staţionate neregulamentar şi care îngreunează circulaţia rutieră şi pietonală pe raza Sectorului 6. Tot pe acest site găsiți și informațiile cu privire la Regulamentul și Tarifele pentru ridicări de mașini.



 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close