x close

Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

de S.T.    |    08 Ian 2016   •   08:30
UPDATE- Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă.

Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Marian Capățână, cel care a intermediat mita, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influență.

Din pedepsele celor doi urmează să se scadă perioada arestului preventiv și cea a arestului la domiciliu. Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost arestați preventiv și la domiciliu din 19 iulie 2014 până în 24 iunie 2015.

Decizia magistraților Tribunalului Constanţa nu este definitivă.

Știrea inițială:

Magistraţii Tribunalului Constanţa se pronunţă astăzi în dosarul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă.

Fratele fostului preşedinte este acuzat că a primit 250.000 de euro de la familiu lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor.

Procurorii au cerut şapte ani de închisoare pentru fratele fostului preşedinte Traian Băsescu.

Scandalul dintre fratele lui Traian Băsescu şi familia lui Bercea Mondial a avut în 2015 un prim deznodământ. Pe 29 octombrie 2015, fiul lui Bercea Mondial a fost condamnat la aproape 13 ani de închisoare pentru şantaj.

Este pedeapsa maximă în acest dosar, în care rudele lui Bercea sunt acuzate că l-au şantajat pe fratele fostului preşedinte, Mircea Băsescu. Izaura Anghel şi soţul acesteia au fost condamnaţi la 4 ani şi şase luni de închisoare.

Pe 11 decembrie însă, procurorii au cerut pentru fratele fostului preşedinte o pedeapsă cu închisoare de 7 ani, dar şi confiscarea sumei de 250.000 de euro, pe care Mircea Băsescu ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

Marian Capățână, cel care a intermediat mita, a declarat în faţa judecătorilor că Traian Basescu şi-a învăţat fratele să facă plângere pentru șantaj.

Scandalul a pornit încă din 2014 după ce Antena 3 avea să prezinte în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.

Din filmări reieşea că preşedintele României de la acea vreme, Traian Băsescu, ar fi ştiut despre demersul respectiv şi că el ar fi fost cel care trebuia să rezolve de fapt problema.

Strâns cu uşa de familia lui Sandu Anghel, Mircea Băsescu a făcut plângere la DNA, pe motiv că este şantajat şi a încercat să-i atragă pe copiii interlopului în cursă.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati