Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană: Informaţiile pe care le avem indică riscul unei acţiuni militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei

Mircea Geoană: Informaţiile pe care le avem indică riscul unei acţiuni militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, luni, că informaţiile pe care le au indică riscul unei acţiuni militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. 

Mircea Geoană: Informaţiile pe care le avem indică riscul unei acţiuni militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei
Sursa foto: Facebook | Mircea Geoană
de Silvia Preda    |    21 Feb 2022   •   20:45

"Informaţiile pe care le avem indică riscul unei acţiuni militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei", a spus Mircea Geoană.

"Sperăm că Federaţia Rusă, în al doisprezecelea ceas, să înţeleagă că diplomaţia şi dialogul sunt preferabile conflictului şi tensiunii şi consecinţelor severe pe care Federaţia Rusă le va avea de suportat dacă decid să invadeze Ucraina", a mai spus Mircea Geoană la Profit TV.

"Mobilizarea forţelor militare ruse rămâne la fel de masivă, în pofida declaraţiilor făcute la nivelul cel mai înalt de Federaţia Rusă. Nu observăm pe teren dezescaladare ci dimpotrivă, un set de acţiuni care indică un nivel de pregătire care seamănă cu ceva iminent.

Nu ştiu încă dacă ordinul a fost dat sau nu, sperăm că nu a fost dat, pentru că asta ar reprezenta într-adevăr o criză severă, la care Ucraina va avea de suferit la fel ca şi Federaţia Rusă", a mai spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană: "Facem apel la Federaţia rusă să revină la masa dialogului"

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a precizat că se gândeşte o continuare a întăririi posturii NATO pe tot flancul estic şi a explicat că, pentru România, "faptul că este în NATO reprezintă o garanţie excepţională de securitate".

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Român arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei
x close