Antena 3 CNN Actualitate PROTESTE PARIS. Mircea Geoană: Este cel mai sever moment de violență publică și instabilitate socială din mai 1968

PROTESTE PARIS. Mircea Geoană: Este cel mai sever moment de violență publică și instabilitate socială din mai 1968

PROTESTE PARIS. Mircea Geoană: Este cel mai sever moment de violență publică și instabilitate socială din mai 1968
Sursa foto: sursa foto: Antena 3
08 Dec 2018   •   15:25

PROTESTE PARIS. Mai mult de 30.000 de 'veste galbene' manifestau sâmbătă la prânz pe teritoriul Franţei, în a patra zi de proteste, în care au fost reţinute peste 700 de persoane, dintre care 575 la Paris, a anunţat secretarul de stat din Ministerul de Interne, Laurent Nunez.

Citește și: Zeci de mii de oameni în stradă și peste 700 de arestați. Capitala Franței, sub stare de asediu LIVE VIDEO

'La nivel naţional, cu tot cu cele de la Paris, suntem la peste 700 de reţineri pentru o participare la mişcare la mijlocul zilei de 31.000 de persoane pe teritoriul naţional, dintre care 8.000 la Paris', a declarat Nunez la postul France 2, citat de Agerpres.

PROTESTE PARIS. Evenimentele din capitala Franței au fost comentate la Antena 3 de fostul ministru de Externe, Mircea Geoană.

Citește și: Radu Tudor: Sper să nu fie alt gen de filiere care activează acolo

"Este, fără îndoială cel mai sever moment de violență publică și instabilitate socială din mai 1968, când revolta studenților francezi și flăcările, la propriu, pe străzile Parisului și ale Franței l-au determinat pe generalul De Gaulle să-și scurteze vizita de stat în România și să plece de urgență la Paris.

Suntem într-un moment de cumpănă pentru această mare țară europeană. Președinția atât de promițătoare a lui Emmmanuel Macron, începută cu doi ani mai devreme, se află într-o cădere dramatică de popularitate. Lumea îl acuză de faptul că este mai degrabă indiferent și insensibil față de problemele francezului de rând, pe lângă acuza, obișnuită deja, că servește intereselor marilor companii franceze și internaționale", a spus Mircea Geoană.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close