Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană: "NATO nu este direct implicată, dar instabilitatea zonei ne poate afecta"

Mircea Geoană: "NATO nu este direct implicată, dar instabilitatea zonei ne poate afecta"

Mircea Geoană spune că, deși NATO nu este implicată direct în războiul dintre Israel și teroriștii palestinieni, orice instabilitate în Orientul Mijlociu are însă un efect și asupra Alianței.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2023   •   14:15

De asemenea, generalul secretar adjunct al NATO a declarat că Alianțe este foarte vigilentă în relația cu țările din zonă, dialogul diplomatic fiind singura cale către rezolvare a situației.

"Alianța Nord-Atlantică nu este implicată în mod direct în această situație, dar, evident, orice element de instabilitate ne afectează, ne interesează. Suntem foarte vigilenți.

NATO are două amenințări directe: Rusia, pe de o parte, și terorismul, pe de altă parte.

De aceea suntem foarte, foarte vigilenți la efectele directe și indirecte al acestei situații.

Citește șiWikileaks: Israelul a planificat strămutarea palestinienilor din Gaza în Egipt, în Peninsula Sinai, în timpul invaziei terestre

Sperăm ca situația să nu escaladeze. Israelul are tot dreptul să-și apere teritoriul și populația.

În același timp, trebuie să o facem proporțional și cu grija de a nu produce direct sau indirect escaladare", a declarat Mircea Geoană.

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va desfășura o vizită oficială în municipiul Brașov vineri.

Înaltul oficial va începe ziua la ora 10:00, când se va afla la Comandamentul Brigăzii 2 "Sarmizegetusa" din Brașov, cu ocazia celebrării Zilei Vânătorilor de Munte de către Armata Română.

Următoarea oprire în programul său va fi la Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă" din Brașov, unde se va întâlni cu profesorii și studenții.

Aici, el va ține un discurs scurt și va răspunde la întrebările studenților Universității Transilvania care vor fi prezenți la eveniment.

Vizita va include și Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRESMARA), unul dintre centrele NATO de instruire și educație pentru parteneri.

Pe parcursul zilei, Mircea Geoană va participa și la Rethink Summit, un eveniment ce va avea loc la Hotel Ana Sport din Poiana Brașov, unde va ține un discurs.

De asemenea, oficialul va avea o întâlnire cu membrii comunității locale de afaceri, organizată de Camera de Comerț și Industrie Brașov.

În programul său, la ora 10:00, Secretarul General Adjunct al NATO se va întâlni la Comandamentul Brigăzii 2 "Sarmizegetusa" din Brașov, în contextul celebrării Zilei Vânătorilor de Munte de către Armata Română.

La finalul acestei vizite, oficialul NATO va oferi declarații de presă pentru jurnaliștii prezenți.

La ora 12:00, va vizita Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă" din Brașov, unde se va întâlni cu cadrele didactice și studenții.

În acest context, va ține un discurs scurt și va răspunde la întrebările cadeților și studenților de la Universitatea Transilvania care vor participa la eveniment.

De asemenea, vizita va include și Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRESMARA), unul dintre centrele NATO de instruire și educație pentru parteneri.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO Război în Israel
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close