Antena 3 CNN Actualitate Moartea adusă de aer. Mii de locuitori, afectaţi de praful toxic de la combinatul siderurgic. Garda de Mediu spune că totul este normal

Moartea adusă de aer. Mii de locuitori, afectaţi de praful toxic de la combinatul siderurgic. Garda de Mediu spune că totul este normal

Moartea adusă de aer. Mii de locuitori, afectaţi de praful toxic de la combinatul siderurgic. Garda de Mediu spune că totul este normal
de O.P.    |    19 Noi 2012   •   06:09

Locuitorii unui cartier din Reşiţa se plâng de faptul că sunt nevoiţi să suporte tonele de praf şi gaze toxice emanate zilnic de combinatul siderurgic din apropiere. Chiar dacă oamenii au făcut nenumărate sesizări la Garda de Mediu până acum nu a fost luată nicio măsură.

Reşiţenii din cartierul Dealul Mare spun că abia mai pot ieşi din case de teama aerului poluat pe care sunt nevoiţi să îl inhaleze zilnic. Praful le afectează locuinţele, grădinile şi maşinile.

Praful toxic este adus de vânt de la un combinat siderurgic aflat în zonă. Chiar dacă în vară au fost instalate filtre pentru praf şi gaze, acestea nu au fost puse în funcţiune deoarece consumă foarte mult curent electric.

Oamenii au făcut mai multe sesizări la Garda de Mediu şi la alte instituţii, dar nimeni nu a luat nicio măsură până acum.

Ba mai mult, conducerea Combinatului a ameninţat că va pune lacătul pe uşă, în cazul în care se vor face presiuni ca să respecte normele de mediu. Iar asta ar însemna disponibilizarea a sute de oameni.




×
Subiecte în articol: poluare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close