Antena 3 CNN Actualitate Mobilier cu foiţe de aur şi cu inserţii de piele naturală pentru judecătorii CCR

Mobilier cu foiţe de aur şi cu inserţii de piele naturală pentru judecătorii CCR

Mobilier cu foiţe de aur şi cu inserţii de piele naturală pentru judecătorii CCR
Sursa foto: Foto: Antena 3
05 Sep 2012   •   18:58

Curtea Constituţională îşi cumpără mobilă nouă. Potrivit ziarului Ring, bugetul alocat acestei investiţii este de peste 100.000 de euro. Judecătorii CCR vor avea în sala de şedinţe mobilier cu foiţă de aur şi masă de prezidiu cu inserţii de piele naturală, conform sursei citate.

Scaunele vor fi diferenţiate în funcţie de rangul celor care le vor ocupa. Din motivarea cheltuielilor reiese că "s-a decis schimbarea întregului mobilier existent, cu piese aparţinătoare unei linii estetice unitare, de concepţie proprie care să imprime o anumită stare de spirit celui care are onoarea de a intra aici".

Anunţul de licitaţie pentru achiziţia de mobilier a fost adjudecat de o firmă românească, dar care are sediul în Cipru.

În urma dezvăluirilor apărute în presă, Curtea Constituţională a emis un comunicat în care sunt precizate următoarele:

"Proiectul de reamenajare şi de dotare cu mobilier a Sălii de şedinţe publice a Curţii Constituţionale, corespunzător funcţionalităţii acesteia, ca spaţiu necesar desfăşurării şedinţelor publice de judecată, a fost prevăzut în fundamentarea bugetului Curţii Constituţionale pe anul 2012. (...). Informaţiile privind aşa-zisa „încredinţare directă" a contractului ori execuţia unor scaune personalizate „pentru fiecare judecător" şi „masa de prezidiu poleită cu aur" nu corespund realităţii, putându-se verifica că, în fapt, sunt elemente de design (detalii tehnice) pentru executarea unor scaune, identice pentru toţi cei 9 judecători, şi pentru ornamentarea (prin ştanţare decorativă) a suprafeţei mesei de prezidiu, delimitând porţiunea aflată în dreptul fiecărui judecător", se arată în comunicatul CCR.


×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close