Antena 3 CNN Actualitate Află 3 modalități eficiente prin care poți da o nouă înfățișare mansardei tale!

Află 3 modalități eficiente prin care poți da o nouă înfățișare mansardei tale!

Mansarda poate fi un loc extraordinar, dacă știi cum să-l amenajezi – cu siguranță, te poți bucura de momente de relaxare, recreere sau distracție, în interiorul acestui spațiu inedit.

Află 3 modalități eficiente prin care poți da o nouă înfățișare mansardei tale!
de Georgiana Adam    |    21 Oct 2020   •   17:10

Însă ce design ar fi cel mai potrivit în funcție de activitățile pe care vrei să le desfășori? Este important să nu păstrezi un astfel de perimetru doar pentru depozitarea unor lucruri – valorifică-l și oferă-i o întrebuințare specială.

În acest articol, vei afla 3 modalități cu ajutorul cărora îți poți decora mansarda după placul tău!

  1. Stabilește scopul 

Este esențial să stabilești scopul acestui etaj, fie că vrei să-l folosești pentru a-l compartimenta, creând noi încăperi, fie că vrei să aibă un rol aparte. Mansarda poate deveni un loc în care să te deconectezi citind, pictând sau făcând tot felul de lucruri originale. De asemenea, o poți utiliza pentru a crea un spațiu de distracție, în care să poți juca jocuri precum biliard, darts sau ping pong. În general, însă, lumea preferă să o folosească pe post de refugiu – în care fiecare membru al familiei să aibă un colțișor doar al lui, pentru a se simți bine. Orice ai alege, ia în considerare dimensiunile pe care le ai la dispoziție și, mai ales, este recomandat să selectezi ferestre pentru mansardă care să-ți permită să vezi cerul în permanență – acesta este un alt avantaj pe care îl poate avea această cameră specială.

  1. Gândește design-ul

Design-ul este un factor semnificativ în orice fel de amenajare interioară, dar mai ales în cazul unui spațiu adiacent, precum mansarda – acest detaliu este extrem de important, fiindcă poate face diferența. Ai grijă să nu alcătuiești un decor haotic – cel mai bine, fă un plan și imaginează-ți cum ți-ai dori să arate rezultatul final. Astfel, vei ști încotro să te îndrepți din punct de vedere estetic. Bineînțeles, există multe avantaje și dezavantaje în a avea o mansardă, însă nu trebuie să te îngrijoreze acest lucru. Lasă-ți imaginația liberă și pornește pe drumul creativității!

  1. Creează atmosfera

Atmosfera este diferită de noțiune de design, prin faptul că definește ceva mai mult decât un look. De aceea, trebuie să reușești să creezi o atmosferă în care să te simți bine în orice moment – mai ales într-un altfel de spațiu, în care libertatea de amenajare este mai mare, trebuie să ai o perspectivă largă asupra modului în care îți vei petrece timpul.

Folosește corpuri de iluminat speciale, decorațiuni, plante sau culorile tale preferate – toate acestea te pot ajuta să alcătuiești un decor original, care să fie pe gustul tău!

În concluzie, mansarda este un perimetru de care poți profita, decorându-l exact așa cum îți dorești! Nu te gândi că este un spațiu suplimentar inutil – modifică-ți punctul de vedere și vezi ce valențe îi poți da, pentru a-l introduce în viața ta de acasă! Și nu uita că ești printre cei norocoși – multă lume și-ar dori un astfel de spațiu, pe care să-l poată amenaja. Bucură-te de această șansă și acționează!

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close