Antena 3 CNN Actualitate Moldova, izolată de restul ţării. Ninsorile şi viscolul au blocat zeci de drumuri, iar un tânăr este dat dispărut de 24 de ore

Moldova, izolată de restul ţării. Ninsorile şi viscolul au blocat zeci de drumuri, iar un tânăr este dat dispărut de 24 de ore

Moldova, izolată de restul ţării. Ninsorile şi viscolul au blocat zeci de drumuri, iar un tânăr este dat dispărut de 24 de ore
de O.P.    |    09 Ian 2013   •   05:31
Ninsorile şi viscolul au izolat din nou Moldova între nămeţi. Judeţele Vaslui şi Iaşi sunt cele mai afectate. Un tânăr este dat dispărut de mai bine de 24 de ore, iar sute de pasageri au stat ore în şir blocaţi în 8 autocare lângă Huşi, din cauza viscolului puternic.

 La această oră, 3 drumuri judeţene sunt închise, potrivit site-ului Companiei Naţionale a Drumurilor. 

În Neamţ, zăpada a fost la un pas să provoace o tragedie. În comuna Boghicea, un echipaj al ambulanţei a rămas blocat şi a avut nevoie de peste 9 ore să ajungă la un copil bolnav în vîrstă de numai 5 luni. În cele din urmă drumul a fost deblocat şi copilul a ajuns cu bine la spital. Echipajele de deszăpezire au lucrat încontinuu pentru a curăţa şoselele.

Chiar şi aşa, zeci de drumuri au fost blocate pentru că zăpada a fost adusă înapoi pe şosea din cauza rafalelor de vânt.

În Iaşi, un tânăr de 25 de ani este căutat de autorităţi de mai bine de 24 de ore. Bărbatul s-a dus să dea o mână de ajutor unui bărbat blocat cu maşina în nămeţi şi s-a rătăcit pe drumul de întoarcere.

Zeci de maşini au fost abandonate pe drumurile blocate de ninsoare şi viscol.

În judeţul Vaslui, sute de pasageri au rămas blocaţi în 8 autocare între vama Albiţa şi localitatea Huşi. Oamenii au stat în nămeţi ore întregi.

Zeci de jandarmi, militari şi pompieri au intervenit pentru ca oamenii să ajungă la adăpost.

Alte cateva zeci de masini au ramas blocate pe drumurile din Vaslui, inclusiv ambulanţe şi utilaje militare.

×
Subiecte în articol: ninsoare viscol ninsoare zapada ninsoare
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close