Antena 3 CNN Actualitate Momentul adevărului! Valeriu Steriu: „Liviu Dragnea a ştiut despre discuţiile purtate de UNPR cu alte partide”

Momentul adevărului! Valeriu Steriu: „Liviu Dragnea a ştiut despre discuţiile purtate de UNPR cu alte partide”

Momentul adevărului! Valeriu Steriu: „Liviu Dragnea a ştiut despre discuţiile purtate de UNPR cu alte partide”
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Iun 2016   •   17:47


Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ştiut despre discuţiile purtate de UNPR cu alte partide, iar în ultimele luni acordul dintre cele două formaţiuni a fost încălcat "în repetate rânduri", a declarat luni liderul Uniunii, Valeriu Steriu.

"UNPR este un partid foarte serios, care a demonstrat în cei 6 ani de existenţă acest lucru. Am fost parteneri loiali, atât în primii doi ani de guvernare, cât şi în următorii patru. La fel de serioşi suntem şi în negocierile pe care le purtăm. În momentul în care avem deschise nişte negocieri pe o direcţie, nu le facem ca să încurcăm cealaltă direcţie. Deci suntem oneşti în aceste discuţii (n.r. - cu PNL) şi chiar aş putea spune că le-am purtat în mod transparent, inclusiv dl Dragnea a fost informat la timp că sunt deschise, creând în acest moment aş putea spune o treabă în premieră - o informare a actualului partener. Acest aspect vine şi în urma unor luni dificile, şi nişte luni de hărţuială, atât pe ce am avut construcţie în teritoriu, înainte de alegerile locale şi în timpul alegerilor locale, dar şi pe ceea ce s-a întâmplat în Parlament - faptul că în ultimele luni, în mod vizibil, acordul nostru a fost încălcat în repetate rânduri - cu suficienţi de mulţi parlamentari care au fost ademeniţi şi care în final au trecut în altă barcă", a susţinut Steriu, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că este foarte puţin probabil ca în această săptămână să existe discuţii cu PSD şi a adăugat că nu a existat "nicio ofertă" din partea social-democraţilor.

"Şi, cum spuneam, noi suntem foarte corecţi în negocieri şi le purtăm într-o singură direcţie. (...) Avem foarte multe semne de întrebare şi, în acest moment, putem spune că nu a existat nicio ofertă din partea PSD până în acest moment, dincolo de orice altă declaraţie. Singura ofertă reală şi constructivă este cea din partea PNL, pe care o analizăm cu toată seriozitatea, dincolo de varianta de a merge pe propriile picioare, aşa cum am făcut-o de altfel şi în campania de la locale şi lucrurile n-au fost deloc rele", a adăugat Steriu.

În ceea ce priveşte fondatorul UNPR, Gabriel Oprea, Valeriu Steriu a arătat că opţiunea acestuia a fost luată în discuţie.

"Dânsul este unul dintre senatori şi preşedinte fondator, în clipa de faţă opţiunea dânsului a fost evident luată în discuţie. Este foarte deschis pentru a găsi forma care să maximizeze identitatea partidului, deci atât alianţe, cât şi a merge pe cont propriu şi, evident, în momentul în care avem toată discuţia aproape de final, tot Biroul Politic Naţional, împreună cu un comitet executiv, vom lua decizia cum să mergem", a spus liderul UNPR.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Valeriu Steriu Liviu Dragnea PNL
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close