Antena 3 CNN Actualitate Monica Tatoiu: Ar trebui să ne legăm cu lanţuri, să-i obligăm pe demnitari să ne respecte! (VIDEO)

Monica Tatoiu: Ar trebui să ne legăm cu lanţuri, să-i obligăm pe demnitari să ne respecte! (VIDEO)

Monica Tatoiu: Ar trebui să ne legăm cu lanţuri, să-i obligăm pe demnitari să ne respecte! (VIDEO)
Sursa foto: Stirea Zilei
06 Feb 2009   •   20:55

România se aştepta la o criză economică, dar în câteva zile a descoperit că trece printr-o criză fără precedent în sănătate, în justiţie, în poliţie. Abuzurile sau absurdităţile erau clasate până acum la categoria România profundă. Românii excelau în a face haz de necaz. Dintr-o dată, au descoperit că umorul negru a devenit indecent în România. În cea reală. Nu în cea în care trăiesc politicienii.
România acestora pare decupată şi suspendată undeva deasupra străzii. De la înălţime, politicienii dau legi abuzive prin care interceptează telefoanelor tuturor românilor, se ocupă de contracte, sau de târguri de turism lacrimogene. Cu atât mai vulnerabili sunt românii, cu cât societatea civilă e ?sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire.
Acestea, dar şi alte subiecte, au fost dezbătute, pe larg, de către Monica Tatoiu şi Adriana Săftoiu, în cadrul ediţiei de vineri a emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.
Referitor la evenimentele petrecute în ultima perioadă, Monica Tatoiu este de părere că societatea civilă ar trebui să reacţioneze mai prompt. Potrivit acesteia, "ar trebui să ne legăm cu lanţuri, să-i obligăm (n.r. pe demnitari) să ne respecte".
De aceeaşi părere este şi Adriana Săftoiu. Potrivit acesteia, "politicul şi administraţia au folosit societatea civilă pe post de imagine". Atitudinea lor faţă de societate civilă s-ar putea traduce în "mă bucur că sunteţi alături, dar nu am nevoie de voi", mai susţine Adriana Săftoiu.
În cadrul emisiunii a fost prezentat şi un reportaj în cadrul căruia sunt reamintite câteva cazuri şocante petrecute în România ultimilor ani. Cazuri în care copii dispăruţi sunt găsiţi morţi după luni întregi şi rareori din iniţiativa poliţiştilor. Cazuri în care părinţi disperaţi încearcă să îşi facă singuri dreptate într-o ţară în care justiţia are, în continuare, mari lacune.

Pornind de la acest reportaj, Monica Tatoiu susţine că, "în momentul în care nu există credinţă, nu există respect, oamenii devin animale".
Adriana Săftoiu este de părere că "legea este cea care îţi impune comportamentul".
"La noi nu este aşa. La noi, rezolvarea este de la caz la caz", susţine Adriana Săftoiu.
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close