Antena 3 CNN Actualitate Morar l-a delegat în funcţie de conducere pe procurorul RECLAMAT la CSM pentru favorizarea lui Vîntu

Morar l-a delegat în funcţie de conducere pe procurorul RECLAMAT la CSM pentru favorizarea lui Vîntu

Morar l-a delegat în funcţie de conducere pe procurorul RECLAMAT la CSM pentru favorizarea lui Vîntu
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Feb 2013   •   17:51

Procurorul general interimar al României, Daniel Morar, l-a delegat, începând de vineri, în funcţia de adjunct al şefului Secţiei Resurse Umane şi Dezvoltare pe procurorul Irinel Păun, reclamat la CSM pentru favorizarea lui Sorin Ovidiu Vîntu prin soluţiile date în cazul FNI.
   
Potrivit site-ului Ministerului Public, Daniel Morar l-a delegat într-o funcţie de conducere pe procurorul Irinel Păun, pe o perioadă de şase luni, respectiv până în 15 august 2013, scrie Mediafax.
   
În 4 august 2011, Parchetul Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie (ICCJ) arăta într-un comunicat de presă că parcursul dosarelor referitoare la Sorin Ovidiu Vîntu este similar, nefiind aprofundat rolul jucat de omul de afaceri, iar în unele situaţii aceiaşi procurori au dat în mod repetat soluţii de neurmărire faţă de acesta sau au separat fără temei faptele.
   
De asemenea, spunea sursa citată, pe parcursul efectuării cercetărilor au existat mai multe încălcări ale normelor de procedură şi au fost dispuse soluţii atipice pentru practica organelor judiciare, se arată în ordonanţa procurorului general al României prin care s-a dispus infirmarea soluţiilor de neurmărire din dosarele privindu-l pe Vîntu şi continuarea cercetărilor.
       
Împrejurarea că faptele au fost cercetate în dosare separate a dus la ignorarea aspectelor temporale şi de cauzalitate ale acestora, precum şi a congruenţelor evidente între modalităţile de acţiune şi persoanele învinuite/inculpate, se arată în document.
       
Totodată, nu au fost analizate în contextul general al activităţii infracţionale, conturile bancare deţinute de Sorin Ovidiu Vîntu, în perioada de referinţă (1995-2002), şi cele peste 30 societăţi comerciale/asociaţii înfiinţate, preluate şi finanţate de acesta în aceeaşi perioadă, cu sume de bani provenite din fraudarea FNI şi BRS.
           
În urma neregulilor găsite, fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, în reclamaţia sa figurând şi procurorul Irinel Păun, cel care a instrumentat în 2000 dosarul FNI.
   
În octombrie 2010, Ioana Maria Vlas, fostul administrator al SOV Invest, condamnată la zece ani de detenţie, a afirmat, la ieşirea din închisoare, că procurorul Irinel Păun "l-a albit" pe Sorin Ovidiu Vîntu.
   
În replică, procurorul Irinel Păun a spus că nu comentează afirmaţiile Ioanei Maria Vlas, "o inculpată", care a primit două condamnări din partea instanţei supreme, iar dacă judecătorii ar fi apreciat altfel, s-ar fi reflectat în hotărârile lor.

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close