Antena 3 CNN Actualitate Motivarea ICCJ în dosarul Mătuşa Tamara: declaraţiile lui Genică Boerică au fost nesincere

Motivarea ICCJ în dosarul Mătuşa Tamara: declaraţiile lui Genică Boerică au fost nesincere

Motivarea ICCJ în dosarul Mătuşa Tamara: declaraţiile lui Genică Boerică au fost nesincere
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Feb 2012   •   21:05

Genică Boerică, principalul martor al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva fostului premier Adrian Năstase din dosarul Mătuşa Tamara, a minţit.

Controversatul om de afaceri Genică Boerică, cel care a făcut denunţ împotriva fostului prim-ministru, a încercat să păcălească poligraful.

Acesta este şi motivul pentru care fostul premier a fost achitat de instanţa supremă.

Judecătorii au subliniat şi că procurorii DNA au ales să-şi bazeze ancheta pe afirmaţii nereale. În dosarul Mătuşa Tamara, fostul premier a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, pe 15 decembrie 2011, achitarea fostului premier Adrian Năstase în dosarul "Mătuşa Tamara", în care a fost trimis în judecată alături de Ioan Melinescu, fost preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru Adrian Năstase, fost deputat în perioada 2000-2004.

ÎCCJ a mai decis şi achitarea inculpaţilor Ioan Melinescu şi Ristea Priboi pentru acuzaţiile pentru care procurorii DNA i-au trimis în judecată.



×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close