Antena 3 CNN Actualitate Muncitorul rănit pe şantierul de la Primăria Sectorului 1 din Capitală a murit

Muncitorul rănit pe şantierul de la Primăria Sectorului 1 din Capitală a murit

Muncitorul rănit pe şantierul de la Primăria Sectorului 1 din Capitală a murit
17 Sep 2009   •   12:31

Bărbatul implicat în accidentul de muncă produs joi dimineaţă pe şantierul Primăriei Sectorului 1 din Capitală a murit. Acesta se afla internat în stare critică la spital, după ce un perete al clădirii s-a prăbuşit peste el.

Muncitorul lucra la renovarea sediului din Banu Manta, distrus în mare parte de incendiul produs în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 7:40. Muncitorul, care abia îşi începuse programul, se afla la etajul trei al clădirii. La un moment dat, una dintre grinzi a cedat şi l-a lovit pe bărbat. Imediat după aceea, s-a prăbuşit şi plafonul.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a încercat să îl resusciteze pe muncitor mai bine de jumătate de oră. După ce au reuşit să-l stabilizeze, medicii l-au transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Bărbatul a murit, însă, la spital, la câteva ore de la producerea incidentului.



Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă urmează să stabilească dacă muncitorul era echipat corespunzător la momentul producerii incidentului.

Sediul Primăriei se afla în reparaţie după incendiul care a avut loc acolo. În urma stingerii acestuia, pereţii clădirii s-au şubrezit, aceasta fiind cel mai probabil cauza care a dus la producerea accidentului de joi dimineaţă.

Acoperişul sediului vechi al Primăriei Sectorului 1, aflat pe Bulevardul Banu Manta, a luat foc în dimineaţa zilei de 4 septembrie. Clădirea, declarată patrimoniu naţional, se afla în renovare, primăria fiind temporar mutată. După aproximativ o oră de la producerea incidentului, o parte din acoperiş s-a prăbuşit.

Pompierii au intervenit atunci cu zece autospeciale pentru a stinge flcăcările, incidentul nefiind soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale însemnate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close