Antena 3 CNN Actualitate Un municipiu din România a fost inclus în Rețeaua UNESCO de orașe creative

Un municipiu din România a fost inclus în Rețeaua UNESCO de orașe creative

Un municipiul din România este unul dintre cele 55 de noi oraşe care se alătură Reţelei UNESCO de oraşe creative (UCCN), în urma desemnării lor de către directorul general al organizaţiei, Audrey Azoulay.

Un municipiu din România a fost inclus în Rețeaua UNESCO de orașe creative
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    31 Oct 2023   •   22:31

Potrivit paginii oficiale a UNESCO, noile oraşe au fost recunoscute pentru angajamentul lor puternic de a valorifica cultura şi creativitatea.

Iaşiul a fost inclus la categoria Literatură, în semn de recunoaştere a importanţei Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT), un proiect care de unsprezece ediţii reuneşte sute de profesionişti din domeniul cultural: scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti.

Iaşiul, unul din cele 55 de noi oraşe care se alătură Reţelei UNESCO de oraşe creative (UCCN)

FILIT este un proiect al Muzeului Literaturii Române Iaşi, finanţat de Consiliul Judeţean şi organizat sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene.

Cu cele mai recente adăugări, Reţeaua numără acum 350 de oraşe în peste o sută de ţări, reprezentând şapte domenii creative: Meşteşuguri şi Artă Populară, Design, Film, Gastronomie, Literatură, Arte media şi Muzică. 

×
Subiecte în articol: Iași UNESCO oraşe creative municipiu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close