Antena 3 CNN Actualitate MUNTELE OLIMP. De ce este sărbătorit astăzi MUNTELE OLIMP de Google

MUNTELE OLIMP. De ce este sărbătorit astăzi MUNTELE OLIMP de Google

MUNTELE OLIMP. De ce este sărbătorit astăzi MUNTELE OLIMP de Google
02 Aug 2018   •   12:04

MUNTELE OLIMP. Muntele Olimp (în limba greacă: Όλυμπος – Ólympos, uneori trecut pe hărți și ca Óros Ólimbos) este cel mai înalt munte din Grecia – 2.917 m. Cel mai înalt vârf al Olimpului este Mytikas (Nasul) (2.917 m). MUNTELE OLIMP este celebrat de Google cu un Google Doodle special.

MUNTELE OLIMP. Dat fiind faptul că poalele sale sunt plasate la nivelul mării, Muntele Olimp este unul dintre cei mai înalți munți ai Europei din punct de vedere topometric (diferența relativă dintre vârf și poale). Muntele este situat în Grecia continentală (40°05′N 22°21′E), la aproximativ 100 km de Salonic, al doilea oraș ca mărime al Greciei.

MUNTELE OLIMP. Muntele Olimp este vestit pentru marea varietate de plante, cu mai multe specii endemice. Flora, fauna și caracteristicile formațiilor geologice deosebite, au determinat UNESCO să declare această regiune rezervație biologică.

MUNTELE OLIMP. Orice ascensiune pe Muntele Olimp începe din orașul Litochoro, numit și „Orașul Zeilor”.

MUNTELE OLIMP. Denumirea de „Olimp” este destul de populară. În afară de muntele din Grecia, mai există munți cu același nume în Cipru, în Utah, Washington și lângă San Francisco (SUA).

×
Subiecte în articol: Google Doodle
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close