Antena 3 CNN Actualitate Nela Ignatenko, condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" este pe Facebook și postează: "Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează..."

Nela Ignatenko, condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" este pe Facebook și postează: "Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează..."

Deși este dată în urmărire de Poliția Română, Nela Ignatenko încă nu s-a predat. Mai mult, femeia postează liniștită pe rețelele de socializare, deși este căutată de autorități. "În ciuda tuturor relelor și nemernicilor de pe acest pământ, zâmbiți acum și bucurați-vă de frumusețea sărbătorilor..."

Nela Ignatenko, condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" este pe Facebook și postează: "Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează..."
Sursa foto: Facebook/ Nela Ignatenko
de Mia Lungu    |    18 Dec 2020   •   12:30

Nela Ignatenko (fosta Păvăloiu) a fost condamnată joi la 5 ani de închisoare cu executare, în cazul retrocedărilor ilegale de la Ferma Regală Băneasa. Aceasta a fost data oficial în urmărire internaţională, vineri dimineaţă, numele şi fotografia sa fiind publicate la rubrica Persoane Urmărite de pe site-ul Poliţiei Române.

"La data de 17.12.2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii cu nr. 442019, împotriva numitei Ignatenko Nela , fiind condamnată la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave." se arată în anunțul publicat, vineri dimineață, de poliție.

De la comunicarea sentinței, Nela Ignatenko a publicat mai multe mesaje pe pagina personală de Facebook. Primul a fost cu urări de Sărbători. Următoarele două au fost cu rugăciuni.

"Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta" a fost mesajul publicat de femeie vineri, după ce a fost dată în urmărire generală.

"La data de 17.12.2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii cu nr. 442019, împotriva numitei Ignatenko Nela , fiind condamnată la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave." se arată în anunțul publicat, vineri dimineață, de poliție.

In noaptea de joi spre vineri, Nela Ignatenko a distribuit un alt mesaj religios, al Parintelui Ioan Danci: 

"Doamne, în cate ipostaze l-am întâlnit zilele acestea pe Hristos! L-am întâlnit în zâmbetul acelui om bolnav și sărac la care i-am întins un pachet cu alimente! L-am întâlnit în țopăiala aceea minunată a copilului acela care a deschis sacoșa si a văzut dulciurile! L-am întâlnit în fericirea din ochii acelei bătrâne înlăcrimate, care ii tremura mânuțele ei pe punga cu pachete!

L-am întâlnit în tanti aceea din fața magazinului care a văzut ca nu am o monedă să i-au un cărucior și mi-a întins moneda ei! L-am întâlnit în voluntarii mei care au pregătit pachetele și le-au împărțit cu atâta bucurie și responsabilitate, cum rar am mai întâlnit! L-am întâlnit în fiecare din dumneavoastră care ați trimis un pachețel sau un bănuț pentru acești oameni foarte săraci."       

Primul mesaj publicat după aflarea sentinței a fost cu urări de sărbatori: "În ciuda tuturor relelor și nemernicilor de pe acest pământ, zâmbiți acum și bucurați-vă de frumusețea sărbătorilor. Să-i înconjurăm cu drag și căldură sufletească pe toți cei dragi nouă. Să dăruim fiecărui semen gândurile noastre bune și pline de dragoste. Și un pic din fericirea noastră!"

Posted by Nela Ignatenko on Thursday, 17 December 2020

Nela Ignatenko a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, pentru a-l ajuta pe Prințul Paul să obțină terenul forestier din Snagov

"Ca urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Al României Paul Philippe, inculpata Pavaloiu Nela i-a promis că, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea pădurii Snagov, ii poate determina să acționeze conform intereselor acestuia.

Astfel, aceasta a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziția funcționarilor publici înscrisuri și, prin intermediul primarului Mușat Apostol, cu care are o relație apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, și-a exercitat influență asupra funcționarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov și comisiei județene de fond funciar Ilfov, determinându-i să valideze retrocedarea către inculpatul Al României Paul a suprafeței de 46,78 ha teren forestier, deși acesta nu a depus cerere în mod valabil, nu a făcut dovadă titlului lui Carol al ÎI-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta.

În schimb, inculpata Pavaloiu Nela urmă să primească 30% din valoarea bunului ce urmă a fi retrocedat", au fost acuzatiile aduse de DNA.

Acuzaţiile aduse inculpaţilor din dosar au vizat infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

Prin decizia dată joi, ÎCCJ îi obligă în solidar pe Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu), Paul Philippe Al României, Apostol Muşat, Nicoale Dima, Nicolae Jecu, Caterina Popa, Valentin Delcea şi Gheorghe Olteanu la plata sumei de 1.019.285,49 de euro, contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii efective, către ROMSILVA, drept despăgubiri civile materiale.

×
Subiecte în articol: Nela Ignatenko Ferma Băneasa condamnare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close