Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru: 'Ne apropiem de momentul în care o să vedem o dublare sau triplare de cazuri pe zi'

Nelu Tătaru: 'Ne apropiem de momentul în care o să vedem o dublare sau triplare de cazuri pe zi'

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire de coronavirus. Acesta a declarat că transmiterea comunitară este în creștere, cel mai probabil după măsurile de relaxare care au intrat în vigoare în țara noastră, însă și din cauza numărului mare de persoane care contestă existența pandemiei în ultima perioadă.

Nelu Tătaru: 'Ne apropiem de momentul în care o să vedem o dublare sau triplare de cazuri pe zi'
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    22 Iun 2020   •   09:30

”Suntem după a treia perioadă de relaxare, suntem după o perioadă de weekend-uri prelungite, suntem după o perioadă în care populația a gustat libertatea, suntem într-o perioadă în care concetățenii noștri, cu pregătire sau nu, contestă existența unei infecții cu coronavirus și tot ce au însemnat aceste 3 luni”, a declarat Nelu Tătaru. 

Ministrul susține că numărul de îmbolnăviri se va dubla sau chiar se va tripla

Potrivit ministrului, autoritățile sunt încă într-un moment în care pot gestiona această creștere, însă numărul cazurilor este într-o continuă creștere. 

”Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”, a mai spus Nelu Tătaru. 

Organele de control vor fi la datorie pentru se asigura că toate măsurile de protecție sunt respectate

Potrivit acestuia, dublarea sau triplarea numărului de cazuri va reprezenta o mare problemă pentru autorități în gestionarea pandemiei. 

”Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate. Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate”, a adăugat Nelu Tătaru la Digi24

Ministrul Sănătății a subliniat că, în perioada următoare, organele de control vor fi la datorie pentru a evalua respectarea tuturor acestor măsuri. 

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close