Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru: Renunțăm la avizele epidemiologice pentru începutul noului an școlar

Nelu Tătaru: Renunțăm la avizele epidemiologice pentru începutul noului an școlar

Ministrul Sănătății renunță la avizele epidemiologice cerute inițial elevilor pentru deschiderea școlilor. Decizia a venit după ce medicii de familie s-au plâns că nu pot da acele avize pe bandă rulantă. Doctorii au anunțat că valul de părinți și copii care s-ar putea prezenta la cabinete ar putea favoriza numărul îmbolnăvirilor de coronavirus.

Nelu Tătaru: Renunțăm la avizele epidemiologice pentru începutul noului an școlar
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    10 Sep 2020   •   17:20

Până acest an, toți elevii care mergeau la școală sau la grădiniță erau nevoiți să prezinte o adeverinţă medicală pentru înscrierea în colectivitate și un aviz epidemiologic pentru intrare în colectivitate, ambele documente eliberate de medicul de familie la începutul fiecărui an școlar. 

Însă, în urma numeroaselor cereri ale medicilor de familie care spun că valul de părinți și copii care se vor prezenta la cabinete într-un timp foarte scurt crește riscul de îmbolnăvire atât pentru copii, cât și pentru bolnavii cronici, se pare că Ministerul Sănătății a luat decizia de a elimina aceste documente. 

Care sunt elevii pentru care rămâne valabil avizul epidemiologic

Rămân însă două categorii de copii care nu vor putea intra în colectivitate fără aviz epidemiologic. Este vorba despre elevii cu boli cronice și despre copiii care intră pentru prima dată la grădiniță, sau schimbă ciclul educațional. 

”Am avut această discuție, s-a mers pe principiul că timpul este prea scurt și să putem prelungi și în prima săptămână și în a doua săptămână.

Recomandarea mea a fost pentru cei care au patologii cronice pentru a putea decide dacă pot veni la învățământ față în față sau să aleagă varianta de învățământ online, atât pentru cei care sunt cu comorbidități.

După cum știți am lăsat această variantă de învățământ online și pentru cei care au persoane, rude, cu comorbidități acasă sau persoane vârstnice pe care vor să le protejeze”, a declarat Nelu Tătaru. 

Decizia a fost luată pentru a nu se aglomera cabinetele medicilor de familie. 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru aviz epidemiologic
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close