Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu: Azi am adus Vinblastina, un medicament oncologic care lipseşte de doi ani

Nicolăescu: Azi am adus Vinblastina, un medicament oncologic care lipseşte de doi ani

Nicolăescu: Azi am adus Vinblastina, un medicament oncologic care lipseşte de doi ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Apr 2013   •   20:09

Medicamentul oncologic Vinblastina, care lipseşte de doi ani, a fost adus joi în ţară, într-un lot de 750 de fiole, pentru început, săptămâna viitoare urmând să fie aduse alte 270 de fiole, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, citat de Mediafax.
   
"Nimeni nu spune că astăzi, după doi ani, am adus în ţară 750 de fiole de Vinblastină. Săptămâna viitoare vom aduce alte 270 de fiole astfel încât până la sfârşitul lunii mai să avem cât mai multe medicamente de acest fel. De asemenea, tot astăzi, va intra în ţară un alt medicament, Purinethol. Va fi o cantitate pentru trei luni de zile, iar săptămâna viitoare vor mai sosi şi alte medicamente", a mai spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. 
   
Duminică, ministrul Sănătăţii anunţa că medicamente oncologice precum Bleomicina, Citarabina, Cisplatina şi 5 - Fluorouracil se găsesc în stocuri suficiente la Compania Naţională Unifarm sau la alţi distribuitori din piaţă.
   
În aceste condiţii, situaţia citostaticielor ieftine care lipsesc de ani de zile de pe piaţa din România începe să fie rezolvată, în prezent nefiind semnale lipsuri, a mai spus ministrul Sănătăţii. 
   



×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close