Antena 3 Actualitate Nicolaescu, despre jaful de la Sănătate: Arată incapacitatea foştilor guvernanţi de a lua o decizie şi de a o aplica

Nicolaescu, despre jaful de la Sănătate: Arată incapacitatea foştilor guvernanţi de a lua o decizie şi de a o aplica

25 Ian 2013   •   17:19
Nicolaescu, despre jaful de la Sănătate: Arată incapacitatea foştilor guvernanţi de a lua o decizie şi de a o aplica
Sursa foto: Foto: Agerpres

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu a declarat într-o intervenţie telefonică la "100 de minute", de la Antena 3, că prejudiciul de peste 68,7 milioane lei, reprezentând contribuţii neîncasate în trimestrul IV 2009-trimestrul III 2011, nu este doar din vina unor simpli angajaţi din minister, ci este o problemă politică mult mai mare.

Eugen Nicolaescu a declarat la Antena 3 că "acest balet permanent" pe banii sănătăţii arată incapacitatea foştilor guvernanţi de a lua o decizie şi, mai ales, de a o aplica.

Nicolaescu a mai arătat că există şi un alt raport mai vechi al Curţii de Conturi care sesizează exact aceleaşi probleme, şi totuşi, nimic nu s-a făcut până acum.

Corpul de Control al premierului a constatat la nivelul Ministerului Sănătăţii un prejudiciu de peste 68,7 milioane lei, reprezentând contribuţii neîncasate în trimestrul IV 2009-trimestrul III 2011, din cauza modului defectuos în care reprezentanţii ministerului şi-au îndeplinit obligaţiile.

Sumele încasate din taxa de claw-back nu au fost înregistrate în contabilitate.

Corpul de Control precizează că fapta reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii de a îndeplini în mod defectuos obligaţiile privind urmărirea încasării acestor contribuţii trimestriale, datorate de 23 de plătitori, selectaţi prin sondaj în raport cu sumele notificate, poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, conform Codului Penal.

Constatările au fost transmise inclusiv Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Agenţiei Naţionale de Integritate şi Curţii de Conturi.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close