Antena 3 CNN Actualitate Nicolai, despre raportul MCV: E cea mai gravă încălcare a tratatului şi a CEDO. Ne vom adresa lui Barroso

Nicolai, despre raportul MCV: E cea mai gravă încălcare a tratatului şi a CEDO. Ne vom adresa lui Barroso

Nicolai, despre raportul MCV: E cea mai gravă încălcare a tratatului şi a CEDO. Ne vom adresa lui Barroso
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    01 Feb 2013   •   21:17

Europarlamentul PNL Norica Nicolai se va adresa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manule Barroso, nemulţumită de faptul că raportul MCV vorbeşte despre implicarea presei în treburile Justiţiei.

"Noi, europarlamentarii îi vom cere explicaţii domnului Barroso, şi ce va trebui să faceţi dvs este să depuneţi o petiţie împotriva Comisiei Europene, la Parlamentul European, pentru că nu e normal să ceri să fac o lege a presei în care să-l sancţionez pe jurnalistul care îşi permite să vorbească despre justiţie", a spus Norica Nicolai, vicepreşedinte PNL, în ediţia de vineri a emisiunii "Subiectiv", de la Antena 3.

În plus, fostul ministru al Justiţiei este de părere că aceasta este o premieră când raportul MCV se referă la presă.

"E prima dată când un raport de monitorizare şi verificare se referă la presa. Este cea mai gravă încălcare a tratatului şi a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de către Comisia Europeană şi lucrul acesta nu va rămâne aşa", a spus Nicolai, la Antena 3.


Comisia Europeană a spus, în raportul MCV, că au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi îndoieli privind eficacitatea supravegherii desfăşurate de CNA, fiind necesară revizuirea normelor pentru garantarea protecţiei instituţiilor.

"Au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi anumite îndoieli cu privire la eficacitatea activităţii de supraveghere desfăşurată de Consiliul Naţional al Audiovizualului", se arată în raport.

Citeşte şi Badea: "Nu văd nicio diferenţă între Comisia Europeană şi Ceauşescu"

Badea, despre raportul MCV: Mi se pare o jignire să fii cetăţean al UE


Badea, despre raportul CE: Probabil şi-au permis asta, că suntem o ţară de lumea a treia



×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close