Antena 3 CNN Actualitate Badea: "Nu văd nicio diferenţă între Comisia Europeană şi Ceauşescu"

Badea: "Nu văd nicio diferenţă între Comisia Europeană şi Ceauşescu"

Badea: "Nu văd nicio diferenţă între Comisia Europeană şi Ceauşescu"
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    30 Ian 2013   •   19:45

Mircea Badea este de părere că nu există nicio diferenţă între Comisia Europeană şi Ceauşescu, după ce a văzut raportul Comisiei în care se vorbeşte şi despre presiunile presei asupra Justiţiei.

"Am văzut raportul MCV, deci eu asemenea porcărie n-am văzut, nu înţeleg de ce am mai scăpat de Ceauşescu. Nu văd nicio diferenţă între Comisia Europeană şi Ceauşescu. Deci, dacă ăia îmi spun mie că a comenta public, conform dreptului la libera exprimare, deciziile Justiţiei, asta înseamnă atacuri la adresa Justiţiei, păi de ce l-am mai omorât pe Ceauşescu, că nici pe vremea lui Ceauşescu nu aveam voie să comentăm, şi să dezbatem şi să discutăm nimic din ce făcea el", a comentat Mircea Badea, miercuri, la emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.

Declaraţia lui Badea vine după ce Comisia Europeană a spus, în raportul MCV, că au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi îndoieli privind eficacitatea supravegherii desfăşurate de CNA, fiind necesară revizuirea normelor pentru garantarea protecţiei instituţiilor.

"Au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi anumite îndoieli cu privire la eficacitatea activităţii de supraveghere desfăşurată de Consiliul Naţional al Audiovizualului", se arată în raport.

Conform Comisiei, situaţia sugerează necesitatea unei revizuiri a normelor existente pentru a garanta faptul că libertatea presei este însoţită de o protecţie corespunzătoare a instituţiilor şi a drepturilor fundamentale ale persoanelor, precum şi pentru a pune la dispoziţie măsuri reparatorii eficiente.

"Este ceva abolut odios, mă face să urăsc UE din ficaţi", a adăugat Mircea Badea.



×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close