Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan: "Centrala de apartament va fi interzisă la un moment dat. Sistemul de termie va funcționa rezonabil în 2-3 ani"

Nicușor Dan: "Centrala de apartament va fi interzisă la un moment dat. Sistemul de termie va funcționa rezonabil în 2-3 ani"

Aproape jumătate din apartamentele conectate la sistemul de termoficare al Capitalei au rămas fără apă caldă mai bine de o lună, iar primarul Bucureştiului spune că sistemul va funcționa rezonabil în 2-3 ani.

Nicușor Dan: "Centrala de apartament va fi interzisă la un moment dat. Sistemul de termie va funcționa rezonabil în 2-3 ani"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    10 Mai 2023   •   10:33

Oamenii au stat mai bine de o săptămână fără apă caldă, din cauza unei avarii majore, timp în care s-a lucrat la modernizarea sistemului care va funcționa "rezonabil pentru oameni" în 2-3 ani, a spus Nicuşor Dan.

Rețeaua va fi refăcută complet în 10 ani, dar, chiar și așa, edilul nu-i încurajează pe oameni să-și pună centrale de apartament.

"Am avut 4-5 zile de probleme generate de o avarie la CET sud, s-a rezolvat, azi 95% din blocuri au apă caldă", a explicat edilul situația din ultimele zile, potrivit digi24.ro.

Nicușor Dan spune că se lucrează la modernizarea rețelei de termoficare și că acum se pot accesa fonduri pentru acest lucru. 

"Când o să avem toată rețeaua de care nu ne-am ocupat 30 de ani refăcută complet? Probabil că în 10 ani" a mai spus Nicușor Dan. 

Întrebat dacă e cazul ca bucureștenii să-și instaleze centrale de apartament, în aceste condiții, primarul a spus: "Nu dau sfaturi nimănui. Noi deservim 550.000 de apartamente, aproximativ jumătate din blocurile din București. 

Ar fi o catastrofă pentru mediu ca aceste 550.000 de familii să treacă brusc pe centrale cu gaz, pentru că una e să ai sute de mii de centrale pe gaz care scot fumul la înălțimea la care trăim și alta e să ai patru mari CET-uri la marginea orașului, calculate astfel încât fumul să nu se ducă spre cetățeni (...).

Centrala termică de apartament va fi interzisă la un moment dat", a adăugat primarul Nicuşor Dan.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close