Antena 3 CNN Actualitate Nimeni nu se aştepta la aceste cifre. Ce s-a întâmplat anul acesta pe litoral

Nimeni nu se aştepta la aceste cifre. Ce s-a întâmplat anul acesta pe litoral

Nimeni nu se aştepta la aceste cifre. Ce s-a întâmplat anul acesta pe litoral
de O.P.    |    04 Sep 2013   •   06:07

Weekend-urile aglomerate nu i-au îmbogăţit pe hotelierii de la mare. Ba din contră! Per total, sezonul estival a fost mai slab şi mai sărac faţă de ceilalţi ani, spun operatorii din turism.  În ciuda vremii frumoase, oamenii au petrecut mai puţine zile şi au cheltuit cu măsură.

Este clar, cel mai mult a avut de câştigat staţiunea Mamaia în acest an. Operatorii spun că au fost cu 5% mai mulţi turişti faţă de anul trecut. Procentual însă, vedeta sezonului a fost Delta Dunării. Agenţii de turism spun că au vândut cu 30% mai multe pachete turistice faţă de 2012. În celelalte zone de pe litoral însă, numărul de turişti a fost în scădere.

Eforie Nord şi Eforie Sud au avut, în medie, cu 10% mai puţini vizitatori faţă de sejurul estival trecut. Mai departe, în sud, scăderea a ajuns până la 15 procente.

Turiştii care şi-au permis o vacanţă pe litoral au fost mai cumpătaţi faţă de alţi ani şi şi-au redus bugetul cu până la 20%. Mai exact, au cheltuit mai puţin pe distracţii şi pe mâncarea la terase şi restaurante. Tot din acelaşi motiv au decis să-şi scurteze vacanţa cu cel puţin o zi. În medie, un sejur pe litoral a fost de cinci zile. Cei mai mulţi turişti însă s-au bucurat de plajă doar la sfârşit de săptămână.

×
Subiecte în articol: turism turisti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close