Antena 3 CNN Actualitate Ninsoare şi ceaţă pe mai multe şosele din ţară. Vezi drumurile cu probleme şi prognoza meteo

Ninsoare şi ceaţă pe mai multe şosele din ţară. Vezi drumurile cu probleme şi prognoza meteo

Ninsoare şi ceaţă pe mai multe şosele din ţară. Vezi drumurile cu probleme şi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Dec 2010   •   08:45

Zăpada a acoperit Capitala, dar şi mai multe judeţe din ţară. Ninsoarea s-a depus pe unele drumuri naţionale din Gorj, Hunedoara şi Covasna şi se circulă cu dificultate. Ceaţa pune şi ea probleme şoferilor care circulă pe autostrăzile A1, A2 dar şi pe Drumul Naţional 1. Pe unele tronsoane, vizibilitatea este sub 50 de metri.

Probleme în trafic sunt şi în judeţul Alba, pe DN1, între Alba Iulia şi Teiuş. Circulaţia s-a desfăşurat pe un singur fir din cauza unui accident de circulaţie în care au fost implicate două autoturisme. În urma accidentului, o persoană a murit iar două au fost rănite.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Poliţiei Române, zăpada s-a depus în strat subţire pe mai multe drumuri naţionale din ţară. În plus, pe mai multe artere importante din ţară se semnalează ceaţă. Fenomenul meteorologic este semnalat pe DN1, între kilometrii 54 şi 112 şi pe unele drumuri naţionale din judeţul Brăila.

Primăria Capitalei a convocat comandamentul de iarnă, luni seară la ora 18.00. Şedinţa Comandamentului va fi condusă de viceprimarul Bucureştiului, Victor Iovici.



Acestea sunt drumurile cu probleme:

-DN 67C Novaci - Rânca ( judeţul Gorj)

-DN 7A Groapa Seacă – Jiet( judeţul Hunedoara)

-DN 7C Bâlea Cascadă( judeţul Sibiu)

-DN 18 Borşa( judeţul Maramureş)

-DN 75 Măgura( judeţul Bihor)

-DN 13B Bucin( judeţul Harghita)

Poliţiştii le recomandă şoferilor să conducă prudent şi, în condiţii de zăpadă şi polei, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului şi să utilizeze frâna de motor.

Meteorologii au transmis, luni dimineaţă, o informare privind fenomene meteorologice periculoase. Potrivit anunţului postat pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meterologie, în cursul zilei de luni va continua să ningă şi se va depune un strat de zãpadã consistent, atât în centrul şi sudul ţării, cât şi în zonele montane.

Prognoza meteo pentru următoarele zile:


Luni (27 decembrie)
Vremea va continua sã se rãceascã. Cerul va fi noros şi temporar va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de -1 ... 0 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -3 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Marţi (28 decembrie)
Vremea va fi rece, geroasã noaptea. Cerul va fi temporar noros, favorabil ninsorii slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 0 grade, iar cea minimã de -9...-7 grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

Miercuri (29 decembrie)
Vremea va fi rece, geroasã dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de -2...-1 grad, iar cea minimã de -11...-9 grade.

Pentru mai multe amănunte despre starea vremii accesaţi www.meteoplus.ro.

 

 

 

 


×
Subiecte în articol: ninsoare zapada drum national ceata Infotrafic
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close