Antena 3 CNN Actualitate Ninsori, în masivul Semenic: Zăpada măsoară deja câţiva centimetri. Vezi prognoza meteo

Ninsori, în masivul Semenic: Zăpada măsoară deja câţiva centimetri. Vezi prognoza meteo

Ninsori, în masivul Semenic: Zăpada măsoară deja câţiva centimetri. Vezi prognoza meteo
10 Dec 2009   •   10:03


În masivul Semenic ninge începând de miercuri. Pensiunile din zonă se pregătesc deja de sărbători. Şi-au încălzit camerele, iar acum îi aşteaptă pe turiştii dornici să-şi petreacă vacanţa la schi.

Cu toate că pe Semenic prima zăpadă cade în general pe la sfârşitul lui octombrie, în acest an iarna a venit mult mai târziu. Turiştii se bucură însă din plin de prima ninsoare, mai ales că stratul de zăpadă măsoară deja câţiva centimetri.

Temperaturile au scăzut, iar meteorologii spun că zăpada va rezista mai mult. Pensiunile din zonă se pregătesc deja de sărbători. Şi-au încălzit camerele, iar acum aşteaptă şi mai mulţi turişti să se bucure de peisajul cu adevărat de iarnă.

Pe Semenic sunt cinci pârtii de schi dintre care trei au fost deschise în acest an. Una dintre ele este prevăzută şi cu instalaţii de iluminat pentru schiul nocturn.

Cine doreşte poate face excursii în staţiunile din apropiere. Cine nu are echipament şi schiuri, poate să schieze foarte bine şi cu cel închiriat şi care ajunge undeva la 60 de lei pe zi.

Un minisejur din 30 decembrie şi până în doi ianuarie cu două mese festive, costă între 800 şi 1000 de lei de persoană cu servicii all inclusive. Meniul este unul tradiţional românesc.

Unul dintre comercianţi vine cu o noutate şi în acelaşi timp o provocare pentru cei ce au hotărât să petreacă noaptea dintre ani în cabana sa: întâmpinarea noului an pe pârtie în jurul unui foc de tabără făcut din două tone de lemne.


PRGNOZA METEO PENTRU JOI, 10 DECEMBRIE


În ţară, vremea se va răci uşor. Cerul va fi mai mult noros. Vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare în zonele montane şi mixte, izolat, îndeosebi în vest, centru şi nord. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, iar cele minime în general între -3 şi 3 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7 ... 8 grade, iar cea minimă de - 1 ... 0 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.
La munte, vremea se va răci uşor. Cerul va fi mai mult noros şi local vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab până moderat.
Antena3.ro



×
Subiecte în articol: ninsoare prognoza meteo
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close