Antena 3 CNN Actualitate Nivelul de trai, tot mai afectat de criză: Doi din trei români trăiesc mai rău decât anul trecut (VIDEO)

Nivelul de trai, tot mai afectat de criză: Doi din trei români trăiesc mai rău decât anul trecut (VIDEO)

Nivelul de trai, tot mai afectat de criză: Doi din trei români trăiesc mai rău decât anul trecut (VIDEO)
18 Mar 2010   •   09:04

Nivelul de trai al românilor pare să fie din ce în ce mai afectat de criză. Doi din trei conaţionali spun că o duc mai rău decât anul trecut. În plus, nici aşteptările pe termen lung nu sunt prea optimiste, ba dimpotrivă. 90% dintre români s-au declarat convinşi că şomajul va creşte în acest an. Cel puţin acestea sunt concluziile unui sondaj de opinie realizat recent de o companie de profil.

60% dintre români au ajuns la concluzia că nivelul propriu de trai s-a înrăutăţit, comparativ cu perioada similară a lui 2009, pe când doar 50% dintre români considerau că o duc mai rău decât în anul anterior.

Potrivit datelor statistice remise de o companie de profil, şi procentul celor care au reuşit totuşi să-şi sporească veniturile s-a redus considerabil - de la 13% anul trecut la doar 7% anul acesta. Şi asta nu e tot. Româniii nu văd cu ochi buni nici perioada următoare.

40% consideră că veniturile lor vor stagna, în timp ce alţi 40% se tem că acestea se vor diminua. Doar doi din zece români speră ca situaţia lor financiară să se amelioreze în acest an.

În aceste condiţii, nici investiţiile în plan personal nu par să fie o opţiune demnă de luat în calcul în următoarea perioadă. Doar 5% dintre români s-au declarat dornici să-şi cumpere o locuinţă, în timp ce doar 10 procente cred că este momentul prielnic pentru a-şi achiziţiona şi o maşină personală.



Antena 3


×
Subiecte în articol: nivel romani sondaj
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close