Antena 3 CNN Actualitate Noapte agitată pentru fostul şef al Integrităţii. Horia Georgescu s-a prezentat la ora 5:30 pentru a fi ÎNCARCERAT

Noapte agitată pentru fostul şef al Integrităţii. Horia Georgescu s-a prezentat la ora 5:30 pentru a fi ÎNCARCERAT

Noapte agitată pentru fostul şef al Integrităţii. Horia Georgescu s-a prezentat la ora 5:30 pentru a fi ÎNCARCERAT
de O.P.    |    18 Mar 2015   •   05:35

 Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, va sta 30 de zile cu gratii. Hotărârea judecătorilor de la Înalta Curte de de Casaţie şi Justiţie vine dupa aproape nouă ore de deliberări, în care au dat dreptate procurorilor DNA care îl acuză pe Georgescu de abuz în serviciu, în cazul unor despăgubiri acordate de ANRP.

A fost însă o noapte extrem de agitată pentru fostul şef al ANI. Mandatul de reţinere al lui Georgescu a expirat până când instanţa a luat decizia de arestare, aşă că acesta a plecat acasă. S-a întors la Arestul Poliţiei imediat după ce judecătorii au decis că va sta 30 de zile după gratii.

După numai câteva minute, Georgescu a plecat iar acasă deoarece decizia instanţei nu a ajuns pe masa poliţiştilor.

În urmă cu o jumătate de oră, Georgescu s-a prezentat din nou la poarta arestului pentru a fi încarcerat. Şi fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, Ingrid Mocanu, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Mocanu s-a prezentat singură la Arestul Poliţiei.

După nouă ore de deliberări, magistraţii Înaltei Curţi au decis că Horia Georgescu va rămâne după gratii pentru 30 de zile.

Horia Georgescu a aşteptat decizia în înstanţă, dar după ce judecătorii au rămas în pronunţare, fostul şef al ANI a plecat acasă. 

După aflarea deciziei, Georgescu s-a întors în Arestul Poliţiei alături de avocatul său.

Nu a stat mult acolo, din cauză că pe masa poliţiştilor nu ajunsese hotărârea instanţei.

Puţin după ora cinci dimineaţa, Horia Georgescu a bătut din nou la uşa arestului.

La câteva minute, în faţa poliţiştilor a ajuns şi fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, Ingrid Mocanu care este acuzată de 3 infracţiuni de abuz în serviciu.

Horia Georgescu a fost reţinut luni de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, fapte comise în perioada 2007-2009, când fostul şef al ANI făcea parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP. Prejudiciul estimat de anchetatori în acest dosar se ridică la circa 75 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Horia Georgescu arest
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close