Antena 3 CNN Actualitate Noi centre de recuperare medicală în Capitală! Bazele de tratament vor fi dotate la nivel european

Noi centre de recuperare medicală în Capitală! Bazele de tratament vor fi dotate la nivel european

Sute de pacienți din Capitală, care au nevoie de recuperare medicală, sunt nevoiți să aștepte luni de zile pentru a beneficia de tratament. Centrele sunt puţine, cererea este mare, iar medicii sunt nevoiți sa primească mai puțini pacienți din cauza restricțiilor.

Noi centre de recuperare medicală în Capitală! Bazele de tratament vor fi dotate la nivel european
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2020   •   19:35

Autorităţile vor să construiască trei noi baze de tratament de care vor beneficia atât bucureştenii, cât şi pacienții care vin din alte zone ale țării.

Secția de recuperare medicală a spitalului Nicolae Malaxa din Capitala dispune de 25 de paturi și este dotată la cele mai înalte standarde.

Aproximativ 100 de pacienți de toate vârstele vin zilnic la consultații, dar și pentru tratamente de recuperare. 

”La spitalul Malaxa dispunem de o baza bine dotată și de specialiști care vin în sprijinul pacienților pentru a oferi cel mai bun tratament(...). Împreuna cu Primăria și ASSMB au fost făcute dotări în aparatură și renovare de spații în proporție de 80%”, spune doctor Alexandru Ștefănescu, manager Spital Nicolae Malaxa.

Pacienții trebuie să se programeze chiar și cu 3 luni înainte pentru a beneficia de tratament. Medicii spun că în Sectorul 3 ar fi nevoie de mai multe astfel de centre pentru că oamenii au nevoie în permanență de recuperare.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, își propune să construiască trei noi baze de tratament pentru recuperarea balneară. 

Noi centre de recuperare medicală în Capitală

Alături de consilierii locali, acesta a identificat deja cele 3 locații unde vor fi amplasate aceste centre. 

Bazele de tratament vor fi dotate la nivel european. Acestea vor avea pentru început 25 de paturi și vor putea primi zilnic zeci de pacienți.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close