Antena 3 CNN Actualitate Noi date în cazul dublului asasinat de la Braşov: două arme, folosite în timpul jafului

Noi date în cazul dublului asasinat de la Braşov: două arme, folosite în timpul jafului

Noi date în cazul dublului asasinat de la Braşov: două arme, folosite în timpul jafului
Sursa foto: Serghei Gorbunov
06 Feb 2009   •   12:17

Ancheta în cazul jafului armat din Braşov continuă. Autorităţile studiază cu atenţie toate înregistrările surprinse de camerele de supraveghere ale casei de schimb valutar din Braşov în speranţa că-l vor găsi pe autorul dublului asasinat de săptămâna trecută. În plus, expertiza balistică arată că în timpul jafului au fost folosite două arme.
Deocamdată, Serghei Gorbunov, basarabeanul de 29 de ani, suspectat că ar fi autorul jafului, poate să stea liniştit. Alibiul furnizat de prietenii lui stă, încă, în picioare.
Nu mai puţin de 57 de de oameni fuseseră audiaţi, până joi, în cazul jafului armat. Acum, poliţiştii îşi pun toate speranţele în înregistrările casei de schimb, ele fiind principalul "martor" în acest caz. Criminaliştii cercetează, în prezent, şi camerele de luat vederi din intersecţia casei de schimb valutar.
Potrivit Jurnalul Naţional, criminaliştii au descoperit, în urma expertizei balistice, că au fost folosite două arme, una de calibru 7,65 şi o alta de calibru 5,6, asemănătoare cu cea folosită în asasinarea farmacistelor braşovene în anul 2004. Acest nou indiciu a dat naştere ipotezei că în jaf au fost implicaţi minimum doi atacatori, care ar fi fugit în direcţii diferite.
În plus, oamenii legii încearcă să găsească un Audi negru care, potrivit martorilor, a demarat în trombă, pe contrasens, imediat după masacru. Autoturismul avea numere de Braşov, iar geamurile erau acoperite cu folie neagră.
O altă ipoteză aduce în prim plan ideea conform căreia autorul jafului ar fi un moldovean. Potrivit unui martor, unul dintre atacatori ar fi vorbit cu un accent uşor moldovenesc.
Neregulile din cazul Gorbunov au fost plătite scump de cinci magistraţi. Procurorul şef, adjunctul acestuia şi şeful Secţiei Judiciare din Parchetul Tribunalului Dolj, dar şi preşedintele şi şeful Secţiei Penale a Tribunalului Braşov au fost demişi, joi, de Consiliul Superior al Magistraturii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serghei Gorbunov Brașov
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close