Antena 3 CNN Actualitate Noi dezvăluiri despre tragedia aviatică din Apuseni. Eroarea de pilotaj ar putea fi principala cauză a accidentului

Noi dezvăluiri despre tragedia aviatică din Apuseni. Eroarea de pilotaj ar putea fi principala cauză a accidentului

de S.T.    |    31 Oct 2014   •   11:05

Motoarele avionului BN2 prăbuşit în munţii Apuseni la inceputul anului erau funcţionale, potrivit unor surse apropiate anchetei, iar avionul s-ar fi prăbuşit din cauza erorilor de pilotaj.

Motoarele aeronavei au fost trimise pentru expertiză în Statele Unite, dar un raport final va fi trimis autorităţilor române în următoarele săptămâni.

Pilotul Adrian Iovan a cerut să zboare la vedere, din cauza vremii nefavorabile, dar nu a estimat corespunzător altitudinea şi s-a lovit de brazi. 

Experţii din domeniul aviaţiei ridică o altă problemă. Ţara noastră nu are, în prezent, un manual de zbor la vedere iar piloţii se ghidează după cutume vechi de zeci de ani. Mai mult, nu există hărţi concrete care să permită acest lucru. Manualul ar trebui realizat de Romatsa, însă până acum a rămas la stadiul de proiect.


De la momentul prăbuşirii aeronavei, în luna ianuarie, autorităţile române au deschis mai multe anchete însă niciuna nu a fost finalizată.

Un raport final privind cauzele accidentului ar putea fi prezentat la începutul anului viitor.

×
Subiecte în articol: Adrian Iovan ancheta

În Gura Presei cu Mircea Badea | Luni-Joi, 24:00, Duminică, 23:00

Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close